Ще се върнат ли депутатите от бившия Партиен дом в

...
Ще се върнат ли депутатите от бившия Партиен дом в
Коментари Харесай

Режийните в Партийния дом: 175 хил. лева са дадени за октомври и ноември

Ще се върнат ли депутатите от някогашния Партиен дом в остарялата си постройка на площад „ Народно заседание “? Издръжката на новата е неведнъж по-скъпа, а тематиката продължава да разделя партиите в Народното събрание.

За режийни през октомври и ноември в Партийния дом са изхарчени 175 383 лв. - за ток, вода и отопление.

За същия интервал в остарялата постройка са дадени единствено 34 878 лв. - близо 140 хиляди лв. по-малко.

Снимка: btvnovinite.bg

По същото време предходната година разноските за Партийния дом възлизат на малко над 143 хиляди лв., а тези за постройката на площад „ Народно заседание “ - малко над 62 хиляди. Разликата е към 80 хиляди лв..

Мненията за и срещу преместването в новата постройка разделят даже депутати от една и съща група.

„ Абсолютно на 100% избирам да работя в остарялото Народно заседание и очаквам прословутия ремонт да завърши. Там даже в столовете, в които седим, знаеш, че са седяли велики мъже и дами и там аз се усещам по-добре “, безапелационен е Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

„ Старата постройка е знак и тя би трябвало да остане, съгласно мен, за тези символни съвещания на българския парламент, в които ние подчертаваме и тачим традицията – разкриване на сесии, тържествени мотиви – това е мястото. Иначе там няма място за парламентарната активност “, разяснява Даниел Лорер от ПП-ДБ.

За неспазване на реда са глобени 51 пъти

За новата постройка неведнъж са се разгласявали ГЕРБ и Движение за права и свободи. Опозицията обаче е изрично срещу.

„ Това тук не е национално заседание, няма дух на парламентаризма, няма чувство за държавност, това е постройка с друга история “, уточни водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

В комисиите няма стол, на чийто тил да не написа „ Централен комитет на Българска комунистическа партия “, уточни журналистът Полина Паунова

„ Нашето мнение постоянно е било, че мястото на Народното събрание е било в историческата постройка. Може би на някои депутати тук им е по-удобно, че тук коридорите са затворени, че няма публицисти, може би тук чисто официално има повече повърхност “, добави Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ.

Засега постройката на пл. „ Народно заседание “ остава затворена, тъй като предстои на най-малко тригодишен ремонт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР