Ще се състои спешна среща на властта заради Лукойл“. Партия

...
Ще се състои спешна среща на властта заради Лукойл“. Партия
Коментари Харесай

ГЕРБ иска спешна среща заради вноса на руски петрол

Ще се състои незабавна среща на властта поради „ Лукойл “. Партия ГЕРБ упорства анулацията на дерогацията за съветски нефт да бъде тематика на диалог още на следващия ден.

През май 2022 година България изиска позволение да продължи да внася съветски нефт, макар че той беше включен в един от санкционните пакети на Европейския съюз против Русия. Няколко страни, които нямаха опция за импорт на различен нефт, получиха дерогация, в това число и България.

За този интервал поетапно рафинерията би трябвало да сменя произхода на нефта

Парламентарните групи на партиите, подкрепящи държавното управление, ще се видят на следващия ден, разгласи Бойко Борисов в Добрич. От думите му не стана ясно сред кого и кого ще е тази среща. От „ Продължаваме промяната “ към момента нямат елементи за нея. Не е ясно дали партия Движение за права и свободи е поканена.

„ Вече години имаме дерогация. Поевтиня ли ви нафтата, поевтиня ли ви бензинът или пораства непрестанно? С какво ни плашат? Стигаше 4 лева по едно време “, сподели ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Този път сме твърдо решени да гласуваме „ За “, съобщи Делян Добрев

Другите партии още не са коментирали опцията за среща. До края на деня се чака изясненост - по кое време и къде ще е тя и кой ще взе участие в нея.

Тезата на „ Продължаваме промяната “ е, че дерогацията би трябвало да остане, тъй като ще има скок на горивата.

Рафинерията продължава да работи непрозрачно, настояват още от партията

На 20 октомври в предаването на bTV „ Тази заран “ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разяснява, че имало напън от страна на държавното управление вносът на съветски нефт да продължи.

„ Всеки път, когато аз предложа да се отнеме дерогацията, всички от Политическа партия, които сякаш са срещу съветските ползи, в това число Демократична България, гласоподават „ срещу “, а самият Денков хвърчи в Народното събрание с един лист хартия и споделя на Пеевски и Борисов, че си подава оставката “, сподели Добрев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР