Ще се превърне ли срещата между американския президент Доналд Тръмп

...
Ще се превърне ли срещата между американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

До какво ще доведе срещата между Тръмп и Путин за ЕС и НАТО?

Ще се трансформира ли срещата сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин в действителна заплаха за Европа и НАТО? Въпросът се дискутира доста съществено в публикация в английския вестник The Times.
Министри от английското държавно управление се притесняват, че Тръмп може да бъде уверен да понижи уговорките на американските военни сили в Европа и с това да подкопае общата защита на Стария континент. А Представители на НАТО се притесняват, че Тръмп може да потърси метод да повтори своето " спокойно съглашение " с Ким Чен Ун и Северна Корея, което генерира положително отразяване. Съществува и боязън, че Тръмп ще одобри анексията на Крим и ще промени решението си за глобите, в подмяна на преустановяване на огъня в Източна Украйна. Джон Болтън обаче отхвърли това съмнение след среща с английския си сътрудник Марк Седуил.Има опасения и, че срещата ще бъде употребена от Путин във връзка с пропагандата - като знак за съветска победа.
Страните от НАТО са изправени пред голям напън да усилят разноските си за защита, откакто Доналд Тръмп настоя страни като Германия да заделят 2 % от своите Брутният вътрешен продукт. Тръмп ще дойде на срещата на върха на НАТО в Брюксел, планувана за 11 и 12 юли, малко откакто реципрочните мита на Европейския съюз против американски артикули влязат в действие, което може да нажежи ситуацията.
Кога ще е срещата?
Двустранна среща сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин ще има, откакто съветникът на Путин по външните работи Юри Ушаков разгласи, че дружно със съветника по национална сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън е реализирана сделка за това. Припомняме, че Болтън е на аудиенция в Кремъл.
Юри Ушаков добави, че Москва и Вашингтон ще афишират времето и мястото на срещата през днешния ден, 28 юни. По-нататъшните елементи занапред ще се създават , добави той.
Според Ушаков, представен от The Moscow Times, срещата на върха ще се организира във взаимно подобаваща трета страна и са нужни още няколко седмици, с цел да бъде готова тя.
" Тази намира се възнамерява от доста време. Тя е от голямо значение за Русия и Америка, само че и от голямо значение за цялата интернационална обстановка. Мисля, че това ще бъде основното събитие на лятото ", сподели Ушаков, представен от Агенция " Фокус ".
Срещата се чака да се организира, откакто Тръмп посети срещата на върха на НАТО в Брюксел през идващия месец. Висшестоящ представител на Съединени американски щати съобщи преди два дни, че столицата на Финландия Хелзинки се разисква като подобаваща локация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР