Ще разговаряме с колегите от БСП в тази насока, че

...
Ще разговаряме с колегите от БСП в тази насока, че
Коментари Харесай

Демократична България поиска отлагане на преговорите с БСП

" Ще беседваме с сътрудниците от Българска социалистическа партия в тази тенденция, че не отхвърляме договаряния с тях, само че бихме желали да бъдат отсрочени и в случай че бъдат обезпечени гласовете на " ИТН " и " Изправи се БГ! Ние идваме ", тогава ще се включим в договарянията ".

Това сподели пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов във връзка плануваната от Българска социалистическа партия за вторник среща за възможна поддръжка на държавно управление с третия мандат. Условието на Демократична България обаче наподобява неизпълнимо, тъй като позицията на " ИТН " наподобява твърда и тя е, че няма да поддържа кабинет с мандат на Българска социалистическа партия. От " Изправи се БГ! Ние идваме " пък оповестиха, че освен това състояние няма да поддържат държавно управление на социалистите.

" Ние, без значение от алените линии, които има сред нас и останалите политически сили, сме подготвени да участваме в договаряния за сформиране на държавно управление. Само че на този стадий не виждаме предмет на тези договаряния, защото няма поддръжка за държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия ", сподели Атанасов точно поради сегашната липса на поддръжка за постоянен кабинет.

По думите му мандатоносителят е този, който би трябвало да събере поддръжка за кабинета, който ще предложи.

" Още при основаването на нашето обединяване „ Демократична България “ сме записали, че в политическа коалиция с Българска социалистическа партия не можем да влезем ", напомни Атанасов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР