Ще работим за преодоляване на търговските различия – с това

...
Ще работим за преодоляване на търговските различия – с това
Коментари Харесай

ЕС и САЩ започват преговори за премахване на част от митата

Ще работим за превъзмогване на комерсиалните разлики – с това обръщение приключи срещата сред американския президент Доналд Тръмп и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в Съединени американски щати.

Тръмп не пропусна да се похвали по типичния си метод, в оглушителен жанр в Twitter. Президентът на Съединени американски щати разгласява два обособени поста, в които разгласи, че е „ ужасно още веднъж да сме в един коловоз с Европейски Съюз. Това беше огромен ден за свободната и почтена търговия”, добави той и посочи: „ Представители на Европейския съюз ми споделиха, че ще стартират неотложно да купуват соя от нашите велики фермери. Освен това, ще купуват големи количества полутечен газ”.

Great to be back on track with the European Union. This was a big day for free and fair trade!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 26, 2018

European Union representatives told me that they would start buying soybeans from our great farmers immediately. Also, they will be buying vast amounts of LNG!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 26, 2018

Всъщност пред публицисти беше показана малко по-различна картина – че стартират договаряния, с цел да станат факт двете посочени в Twitter от Тръмп неща. Пред публицистите Тръмп разгласи, че и двете страни " ще работят дружно за нулеви цени, нулеви нетарифни бариери и нулеви дотации " за промишлени артикули, написа The Times, представен от Агенция " Фокус ". Няма обаче да има най-малко към този момент диалог за унищожаване на митата върху колите, само че ще се работи за унищожаване на митата от 25% върху вноса на стомана от Европейски Съюз в Съединени американски щати и 10% върху вноса на алуминий. " Започваме договарянията тъкмо в този момент и знаем посоката ", сподели Тръмп.

От своя страна Юнкер също видя положителни знаци след извършената среща. Председателят на Европейска комисия показа, че двете страни ще се откажат от нови мита, до момента в който договарянията не престават. Той удостовери, че Съединени американски щати и Европейски Съюз ще отстранен и " други мита ". Има кардинална сделка за импорт на соя и полутечен газ от Съединени американски щати в Европейски Съюз, както и да бъдат приспособени стандартите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, с цел да дават на американските производители на медицински произведения по-добър достъп до пазарите на Европейски Съюз. Европейски Съюз и Съединени американски щати също ще работят за понижаване на бариерите и за увеличение на търговията с услуги и химикали.

Новината беше посрещната задушевно от най-голямата европейска стопанска система - Германия. Берлин поздрави Тръмп и Юнкер за съгласуваната серия от дейности, за попречване на ескалация на комерсиалното напрежение сред двете сили. Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер съобщи, че техният " пробив " може да предотврати комерсиалната война и да избави милиони работни места.

" Поздравления Юнкер и Тръмп. Пробив, който може да избегне комерсиалната война и да избави милиони работни места! Това е ужасно за световната стопанска система ", написа в Twitter Алтмайер.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР