Ще работим активно за развитието на религиозния туризъм в Община

...
Ще работим активно за развитието на религиозния туризъм в Община
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с кмета на Община Драгоман и участва в празника на града

Ще работим интензивно за развиването на религиозния туризъм в Община Драгоман.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила по време на работна среща с кмета на Община Драгоман Андрей Иванов, оповестиха от пресцентъра на министерството. Тя акцентира, че със своите над 40 църковни и религиозни обекти, наричаният „ Малката Света гора “ или „ Малкият Атон “ има всички предпоставки да притегли от ден на ден туристи за поклоннически туризъм. От своя страна Андрей Иванов съобщи, че с помощта на самодейността на Министерството на туризма „ Скрито пред очите ти “ и популяризирането на 50-е малко разпознаваеми туристически обекти, Драгоманското тресавище се радва на все по-голям интерес от туристите.

Министър Ангелкова добави, че с помощта на поредната работа на общината, която сполучливо показва богатата му история и забележителни естествени дадености, Драгоман се трансформира в все по-привлекателна туристическа дестинация за гостите решили да посетят Софийска област.

"Подобни събития са несъмнено значим фактор освен за одобряване на българщината, само че и за привличане на повече туристи в Софийска област ". Това съобщи малко по-късно министър Ангелкова във връзка честването на празника на град Драгоман. „ По време на празници като днешния, посетителите могат да посетят повече исторически монументи и да се задържат за по-дълго в района. Това значи повече доходи в общинската хазна и по-висока добавена стойност на туристическия артикул. А по този начин също и стимулиране на профилираните форми на туризъм. Ще поддържаме всичко това и с концепцията за туристическо райониране на страната, която към този момент е
факт “, добави още министър Ангелкова.

Тя напомни, че още от началото на 2015 година Министерството на туризма започва акция за разпространение на 50-те малко познати туристически обекти в България, като един от най-ярко открояващите се е Драгоманското тресавище, което се намира единствено на 1 км. от град Драгоман. „ Целта е повече българи да бъдат предизвикани да пътуват в страната с туристическа цел, да опознават разнообразни кътчета и места от родината, които са „ скрити пред очите ни “, акцентира още министърът.

„ Наша обща отговорност е да разгърнем тези благоприятни условия и да използваме още по-пълноценно опциите за туризъм тук. Не единствено естествените дадености, само че и днешният празник са значима причина за разпространение на Драгоман и региона и съм сигурна, че със взаимни старания в къси периоди ще реализираме и съответни резултати “, съобщи в умозаключение министърът на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР