Ще промените ли правилата за получаване на социална грижа за

...
Ще промените ли правилата за получаване на социална грижа за
Коментари Харесай

Пенчо Шапков: Четири години ни управляваха хора, които заедно оставиха община Хисаря в застой, а днес ви убеждават, че са различни

Ще измененията ли разпоредбите за приемане на обществена грижа за възрастните хора, по какъв начин ще извършите по този начин, че повече възрастни хора да получават помощ от общината? С тези тревожни въпроси бяха посрещнати претендентите за общински съветници от Българска социалистическа партия за България при срещата им с жителите на кв. Момина баня в Хисаря. „ Отговорът не е елементарен, нужни са промени и в метода на даване на обществените услуги, и в увеличение на обсега им. В управническата ни стратегия са заложени ограничения в тази посока. Те включват изработването на цялостна, нова тактика за обществената активност, изключително в частта, насочена към възрастните хора. “, по този начин Ива Вълчева, претендент за кмет на общината отговори на въпроса. В експозето си тя обясни и някои от главните акценти в обществената сфера- увеличение на броя на лицата, ползващи услугата Домашен обществен патронаж, повече благоприятни условия за обществена реинтеграция на самотните възрастни хора, инвестирайки в съществуващи и основаване на нови клубове на пенсионера.
В допълнение  Вълчева се ангажира  топлият обяд, който получават възрастните хора още веднъж да бъде приготвян от общинска кухня, а не както е сега от кетърнигова компания, тъй  като според  хората, които я употребяват, храната е с неприятно качество. Но с цел да не остават самотни възрастните хора е належащо да има условия за работа и обучение за младежите, с цел да останат в родния си град. Това са и уговорките, които поеха пред своите съкварталци претендентите от листата с номер 1 – Минка Кочанкова и Петьо  Ватов. Ватов, който е и най-младото попълнение в листата показа, че е приел предизвикването да бъде претендент, тъй като има желанието, упоритостта и познанията за действителна смяна.
„ Ако стоим отстрани  младежите ще не престават да бягат от общината, възрастните хора ще остават сами, бизнесът няма да има фрагменти, които да работят и ще напусне  общината и по този начин, след време ще питаме-  Какво се случи? Моят ангажимент е да работя за качествено обучение, повече благоприятни условия за професионална реализация, свястно свободно време, обезпечено посланичество на младежите в локалната власт. “, съобщи 23-годишният студент по Мениджмънт на туристическия бизнес.
За образованието, развиването на културата и поддръжката за читалищата  пред моминобанци приказва и Минка Макавеева. Старши преподавател в СУ “Христо Смирненски “-гр. Хисаря и Магистър по Културно-историческо завещание тя  очерта и уговорките на общинските съветници за повече пари за читалищната активност, ремонт на читалището и поддръжка за мероприятията от културния календар.
Проблемите и тук, са като в цялата община, безапелационни бяха жителите на квартала. И не стопираха да изреждат- осветяване, улици, сметосъбиране, бездомните кучета. Пенчо Шапков, лидер на листата за общински съветници разясни, че пари в общината има, само че ръководещото болшинство в общински съвет не е имало визия, по какъв начин да се харчат.
“Правени са планове на парче, без ясна стратегия и по този начин се е случвало, че се асфалтира улица, а след това се разкопава, с цел да се прави канализация. И в тази предизборна акция чуваме купища обещания, само че вие не ги чувате за първи път, а нищо от тях не се осъществя. Селата ни  не се развиват, а хората напущат своето отечество. Четири години ни управляваха хора, които дружно оставиха общината в застой, а през днешния ден ви убеждават, че  са разнообразни и че нямат нищо общо. А един цялостен мандат решенията се взимаха от тяхното болшинство в общинския съвет. “, сподели в умозаключение Пенчо Шапков.
Той прикани присъстващите на срещата на 29 октомври да подкрепят  Ива  Вълчева, претендент за кмет на община Хисаря,  и претендентите за общински съветници с номер 1 в бюлетината, с цел да има действителна смяна в общинското управление и общината да се ръководи намерено, почтено, отговорно и дейно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР