Ще продължим закрилата на украинските бежанци. Формиран оперативен щаб, който

...
Ще продължим закрилата на украинските бежанци. Формиран оперативен щаб, който
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще удължим закрилата на украинските бежанци, но е важно да разграничим туристите - Политика

Ще продължим закрилата на украинските бежанци. Формиран действен щаб, който оглавявам, с три работни групи. Наблюдаваме кои практики са общоприети в Европейски Съюз и ще ги използван.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц надзор в Народното събрание в отговор на въпрос от депутата от " Демократична България " Кремена Кунева (ДБ), която го попита има ли желание Министерският съвет да удължи краткотрайната протекция, предоставена на украинските жители. 

Кунева изтъкна, че европейските наставления дават опция за удължаването на закрилата и че всяка страна членка може да вземе независимо решение. 

" След изтичане на закрилата тези хора губят здравните си права, правото си да работят, децата им губят правото на обучение и опазване на здравето. Този период не е надалеч във времето, бих желала да знам какво ще предприеме Министерски съвет поради и обстоятелството, че доста български бизнеси към този момент са наели тези хора и също имат потребност от прогноза какво ще се случи февруари ", сподели Кремена Кунева. 

Демерджиев изясни, че главната задача на щаба е да помогне за интеграцията на бежанците, които ще останат дълготрайно в България, и да им окаже всички нужни грижи. 

" Важно е да разграничим тях от украинските туристи, които заляха страната в последните месеци. Сега, когато сме идентифицирали кои са тези хора, които се нуждаят от помощ, можем да действаме ", съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР