Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот,

...
Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот,
Коментари Харесай

Подалият оставка главен секретар на МВР ще продължи в обществения живот

" Ще продължа реализацията си в друга сфера на публичния живот ", разгласи подалият през днешния ден оставка основен секретар Живко Коцев в послание към чиновниците на Министерство на вътрешните работи, оповестено на уеб страницата на ведомството.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че Коцев е препоръчан от водача на ДСБ Атанас Атанасов. А министър председателят в оставка Николай Денков съобщи, че основният секретар бил " под сериозен напън от страна на министъра на вътрешните работи ". Министерство на вътрешните работи шефът Калин Стоянов отхвърли.

Живко Коцев пое поста през септември 2023 година на мястото на Петър Тодоров. До назначението му се стигна след седмици на напрежение сред президента Румен Радев и държавното управление на акад. Николай Денков.

Цялото послание на Живко Коцев:

Скъпи сътрудници, Обръщам се към Вас с цялото си почитание и с цел да предотвратя непотребни спекулации и внушения по отношение на мен и Министерството на вътрешните работи.

През последните седмици мислих съществено дали да приключа професионалния си път в системата на Министерство на вътрешните работи. Направих равносметка на постигнатото, триумфите и несгодите. Прецених, че съм вложил задоволително сили и сила в работата в услуга на обществото.

За мен върховенството на Закона, спазването на реда и разпоредбите са идея, която би трябвало да припознае всеки чиновник в правоохранителната система. Професионалната ми биография досега е обвързвана напълно с Министерство на вътрешните работи.

В този смисъл решението ми е мъчно. В същото време е елементарно, тъй като напълно почива на вътрешното ми разбиране. Ще продължа реализацията си в друга сфера на публичния живот.

На хилядите почтени служители на реда, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни взаимна работа. Знам какъв брой е мъчно в комплицирана конюнктура да запазите мотивацията и силата си. Пожелавам Ви здраве, храброст и увереност.

Поклон пред ежедневния Ви неотклонен труд! Нека триумфът постоянно съпътства всички сегашни и бъдещи чиновници на Министерство на вътрешните работи!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР