Ще припомня старото правило: Клиент, гадже, служител и избирател не

...
Ще припомня старото правило: Клиент, гадже, служител и избирател не
Коментари Харесай

Аламанов към ПП-ДБ: Гадже, служител и избирател не се крадат! Тръгват си, защото липсва уважение

Ще напомня остарялото предписание: „ Клиент, гадже, чиновник и гласоподавател не се крадат. Те сами си потеглят. Защото им липсва нещо. Най-често почитание. “
С това фрази пиар експертът Любомир Аламанов стартира рекомендациите си към досегашната управническа коалиция ПП-ДБ. На своята фейсбук страница той разгласява безплатните си препоръки към едната половинка на сглобката. А ето и какви са те:
Ако инцидентно бях информационен консултант на ППДБ, щях да им кажа:
– да погледнат числата и да ги приемат;
– да спрат незабавно с нелепостите за нова сглобка в идващия парламент;
– да трансформират информационната си стратегия;
– да стартират да напомнят за какво се наложи да създадат сглобката, хората не помнят и са комплицирани от политическата мъгла;
– да стартират да напомнят какви бяха същинските условия за сглобката, хората не са длъжни да помнят;
– да спрат с „ джентълменското държание “ и да опишат какво тъкмо се случваше през последните девет месеца;
– да стартират да напомнят какво позитивно са създали за тези девет месеца, тъй като и това се отмива от политическите истерии;
– да се извинят за неудачните кадрови решения;
– да извадят ясни цели за управление;
– да изискат независим мандат за ръководство.
Партиите са нищо без техните гласоподаватели. Само куха черупка, свита в задушаваща прегръдка на по-голяма политическа мощ.
Но и гласоподавателите нищо няма да реализират без политическа мощ, която да има огромна поддръжка и опция да се бори за промени.
А заварката сред двете групи е положителната връзка. Нормална, спокойна, уважаваща връзка.
Ясно е, че гласоподавателите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Възраждане, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ ще си гласоподават за своите партии, без значение какво вършат управленията им.
А пред гласоподавателите на ПП-ДБ има два разновидността:
Вариант 1: Да одобряват, че ГЕРБ излъгаха ПП-ДБ заради наивността на ПП-ДБ, което прави ПП-ДБ неспособни да ръководят, да не чуят никакви пояснения или извинения, и да изискат да санкционират ПП-ДБ като откажат да гласоподават за тях. Този вид води до обстановката на фотографията, вижте числата.
Вариант 2: Да одобряват, че ГЕРБ излъгаха ПП-ДБ заради желанието на ППДБ за същински промени, да проведат открит и почтен диалог с хората от ППДБ, да изслушат за какво и по какъв начин се е стигнало до тази -, да изговорят какви са били опциите, какви са плюсовете и минусите, да чуят какво мислят хората от управлението на ПП-ДБ, да видят дали имат подготвеност за още борби против превзетата страна, да видят дали управлението на ПП-ДБ са си извадили поучения от обстановката и дали са подготвени да създадат промени, и в случай че са задоволени от отговорите след тези тежки диалози, да ги поддържат, с цел да има късмет България да продължи с промените. Този вид води до опция за смяна.
Всеки самичък си избира по какъв начин да реагира и по какъв начин да гласоподава. Но е обвързване на партиите да изясняват. Не да се сърдят на гласоподавателите си за какво отхвърлят поддръжка.
Ще завърша отново със остарялото предписание: „ Клиент, гадже, чиновник и гласоподавател не се крадат. Те сами си потеглят. Защото им липсва нещо. Най-често почитание. “
Уважение се реализира единствено с почтена и открита връзка. Каквото и да коства.
Кампанията е едвам първоначално си, само че прекомерно доста може да се загуби. Дано има разсъдък в дейностите.
Спокоен ден!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР