Ще приложа тази хипотеза, ще приложа и действията на други

...
Ще приложа тази хипотеза, ще приложа и действията на други
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Ще се възползвам от възможността да искам освобождаване на Гешев

" Ще приложа тази догадка, ще приложа и дейностите на други сътрудници преди мен. "

Това сподели правосъдната министърка Надежда Йорданова във връзка днешното изговаряне на Конституционен съд - че би могла да сезира Висш съдебен съвет за предварително освобождение на основния прокурор. Тя имаше поради, че нейният сигнал би бил трети за няма и година - след предшествениците й Янаки Стоилов и Иван Демерджиев.

Тя сподели, че " вследствие на разбор на дейностите и бездействията на основния прокурор ние ще стартираме процедури ".

Така и не стана ясно, коио са съответните сигнали, по които ще се желае импийчмънт на Гешев.

Йорданова подсети, че е очаквала решението на Конституционен съд в тази посока и че настояването за предварително освобождение може да стане в догадка „ тежко нарушаване или редовно нарушаване на неговите права и отговорности или надлежно уронване престижа на правосъдната власт “.

" Последиците от това решение са извънредно значими ", сподели тя по адрес на Конституционен съд.

И назова одобрената опция на министъра да желае санкции на магистрати „ една от значимите гаранции против капсулиране на правосъдната власт “. Както и че министърът стига до това, " когато други механизми в правосъдната власт не се задействат, т.е. - имаме поредиця от бездействия във времето “.

Зам.-министър Емил Дечев също не сподели главното - кои са съответните сигнали против Гешев, които ще бъдат окомплектовани и импортирани във Висш съдебен съвет.

Той подсети, че от 11 конституционни съдии сега 10 са приели, че министърът има подготвеност да изиска от пленума на Висш съдебен съвет предварително преустановяване на мандата на основния прокурор.

11-ият е Янаки Стоилов - който внесе въпроса в Конституционен съд, до момента в който бе министър.

Дечев сподели единствено, че в Министерството на правораздаването " са налице сигнали на елементарни жители и на юридически лица за избрани дейстивя на господин Иван Гешев, които считат, че по един или различен метод - с дейности или безучастие е уровинил престижа на правосъдната власт ".

" Ние работим по тези сигнали, преценяме деликатно кои фактически заслужават да бъдат импортирани в Пленума на Висш съдебен съвет, и кои не би следвало ", сподели зам.министърът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР