Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно над

...
Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно над
Коментари Харесай

По-малко валежи днес, главно в планинските райони

Ще доминира слънчево време. Около и след обяд, основно над планинските региони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в София - към 26°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево със слаб северен вятър. Максималните температури ще бъдат 27°-28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра - към 13°.

В сряда ще доминира слънчево време и ще се затопли още. По-късно денем и през нощта против четвъртък с насочване напразно от северозапад ще прониква по-хладен въздух. Над Северна и Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Повишава се вероятността за обилни количества вечерта и през нощта против четвъртък, основно в Родопите и регионите към Източна Стара планина.

В четвъртък превалявания ще има в Рило-Родопската област и източната половина от страната, а в Северозападна България ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще остане от северозапад, слаб, в Дунавската низина - сдържан. Дневните температури ще се намалят с 5-7 градуса.

В петък и събота времето ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е от запад, през втория ден - от югозапад, слаб до сдържан. Температурите ще се покачват и в доста региони в събота ще са над 30°. В събота не са изключени и изолирани краткотрайни превалявания в планините в Западна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР