Ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на

...
Ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на
Коментари Харесай

Предупреждение за проливни валежи в Източна България

Ще доминира облачно време . Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-продължителни в Източна България, в обособени региони количествата там ще са обилни. След обяд преваляванията от запад на изток ще отслабват и стопират, облачността ще стартира да се раздира. През нощта против петък преваляванията и в крайните източни региони ще спрат. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, а оптималните - сред 14° и 19°, в София - към 14°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд и тук-там ще са обилни. През нощта против петък преваляванията ще спрат. Вятърът преди обяд ще е слаб от изток, след обяд малко ще се усили и ще трансформира посоката си. Максималните температури ще са 16 - 18°. Температурата на морската вода е 17 - 20°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Предимно облачно време и в планините с превалявания от дъжд, на височина от към 2200 метра преминаващи в сняг. На места в Странджа и Източна Стара планина се чакат обилни количества. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.



В петък , след краткотрайно понижение, облачността от запад още веднъж ще се усили. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, а оптималните - сред 20° и 25°.

В събота ще бъде прохладно. В Западна и Централна България ще има превалявания, тук-там обилни по количество и съпроводени от гръмотевици.

В неделя вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Валежите ще спрат, най-късно в източните региони, а облачността ще се раздра и ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево.

Слаби превалявания ще има и в понеделник , основно в Западна България. Температурите ще се задържат по-високи от нормалните за началото на ноември.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР