Ще предложа на ОБС Благоевград да се вдигне цената на

...
Ще предложа на ОБС Благоевград да се вдигне цената на
Коментари Харесай

Кметът М. Байкушев на пресконференция: Ще предложа вдигане на цената на платеното паркиране в центъра и разширение на Синя зона

Ще предложа на ОБС Благоевград да се вдигне цената на платеното паркиране в центъра на града и да се разшири обсега на синя зона, това съобщи през днешния ден на пресконферения кметът на града Методи Байкушев, който стимулира настояването си по този начин: В целия свят платеното паркиране има няколко цели, първата е да се понижи трафикът в центъра, второ с цел да не понижат нездравословните излъчвания и трето, с цел да се усилят приходите за общината, които ще бъдат употребявани за рехабилитация и поправки на улиците и тротоарите и създаване на паркинги ". Разширението на Синя зона е наложително, защото в Благоевград има улици, по които прекосяването е невероятно, поради паркирани коли, сподели още кметът Байкушев.

Кметът съобщи, че това е негово предложение, само че е право на общински съвет да реши дали да гласоподава, градоначалникът е безапелационен, че сдружение " Паркинги и гаражи " не е изпълнило предназначението, за което е основано, и осъществя нодостатъчно облага, тъй че би трябвало да се мисли и за оптимизацията на работата в него. Кметът подсигурява, че ще работи по този начин, че тази конструкция да се трансформира в ефикасна и печеливша.

Цената на билетчето да стане 2 лв., предлага кметът, който твърди, че настоящето състояние е нетърпимо и е популизъм. " Не може да държиш цени, които не ти покриват разноските, сподели градоначалникът, уверен, че това е верният път,по който би трябвало да се върви. Припомняме, че на последната сесия бе заменен шефът на сдружението Ивайло Червилов и на негово място бе определен Бойко Пандурски.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР