Ще помага на местните компании да се развиват в изкуствения

...
Ще помага на местните компании да се развиват в изкуствения
Коментари Харесай

Intel открива нов изследователски център в Шенжен

Ще оказва помощ на локалните компании да се развиват в изкуствения разсъдък

Санкциите на Съединени американски щати против Китай не стопират Intel да влага в азиатската страна
(снимка: Intel)

Въпреки засилващия се санкционен напън на Съединени американски щати върху Китай, задгранични компании от ИТ промишлеността уголемяват бизнеса си в азиатската страна. TSMC е подготвена да влага още в своя цех в Китай, а Intel неотдавна откри нов проучвателен център в Шенжен, който ще поддържа локалните компании в асимилиране на изкуствения разсъдък, наред с други неща.
още по темата
Новият проучвателен център на Intel ще помогне на китайските управляващи да развият цифровата стопанска система, употребявайки инфраструктурните решения на американската компания, съгласно локалното ѝ посланичество, на което се базира SCMP.

През последните три месеца основният изпълнителен шеф на Intel Патрик Гелсингер посети Китай два пъти, като програмата му евентуално включваше диалози за разширение на бизнеса на компанията в страната. Intel към този момент съумя да подпише съглашение за съдействие с шест китайски компании, които ще употребяват взаимни разработка на новия проучвателен център.

Междувременно Intel дава обещание да поддържа други компании, работещи в региона на Шенжен. Преди две седмици Intel разгласи началото на доставките на китайския пазар на модифицирани изчислителни ускорители Gaudi2, които дават отговор на условията за равнище на продуктивност на сървърните системи, доставяни отвън Съединени американски щати в “ненадеждни страни ”, измежду които е включен и Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР