Ще положим всички усилия интерконекторът с Гърция да бъде въведен

...
Ще положим всички усилия интерконекторът с Гърция да бъде въведен
Коментари Харесай

Донев гарантира: Ще положим всички усилия интерконекторът с Гърция да бъде въведен в експлоатация


Ще поставим всички старания интерконекторът с Гърция да бъде въведен в употреба. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия служебният министър председател Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

" Ще търсим всички сигурни благоприятни условия за доставка на газ до България, в това число през Гърция и Турция, в това число и през други страни. Има доста неща, които би трябвало да бъдат осъществени, а за тези седем месеца не са били осъществени. Криткуват ни за нещо, с което е направено неточност. Те са объркали имената на членовете на Надзорния съвет. Тази техническа неточност ще бъде отстранена още идната седмица. Критиката, която беше подета и от някои медии, че ние стопираме пътя на България към Клуба на богатите - Организацията за икономическо сътрудничество и раз, няма нищо сходно. Тази точка от протокола, която Министерски съвет отмени през вчерашния ден, беше по тази причина, тъй като в дневния ред стои точка, зад която няма нормативен акт. Трите точки, които отменихме през вчерашния ден, това е прецедент за работата на Министерски съвет. Още президентът Радев предходната година настояваше да подготвим контракта за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Наш проритет ще бъде и Шенген ", разяснява още той. 

На въпрос дали служебният кабинет ще възстанови преговорите с " Газпром ", Донев отговори: " Ще търсим вероятни източници за цялостна диверсификация за доставките на газ в България и да обезпечим цялото количество газ, което е належащо за топлофикаците, бизнеса и газоразпределителните сдружения, които доставят газ до битовите консуматори. Дори и тези седем танкера, за които се приказва, това са танкери, за които нямаме сигурни доставки до българската газопреносна мрежа. Това е оферта, за която ни споделят да скллючим контракт. С кого да сключим контракт? ", запита той.

" Несериозно е изказванието, че обмисляме изключително състояние в страната. Може би имат поради и моето първо висше обучение - военно-въздушното учебно заведение. Нямаме такива планове, само че фактически страната се намира в спешна обстановка ", разяснява още служебният министър председател. 

" Няма да разясня назначенията на зам.-министрите, тъй като това са политически кабинети и е обикновено всеки един министър, когато влиза в обещано министерство да влезе със собствен политически кабинет. Те напущат поста и дружно с министъра. Всички останали назначения са направени след обширен разбор на професионалните качества, на това дали съответните длъжностни характерности хората, които са ги заели в последните дни преди да встъпи служебното държавно управление имат нужните качества и професионална подготовка ", изясни Донев.

" По-особен е казусът с Национална агенция за приходите, само че претекстовете са извънредно чисти и изрядни и обстоятелствата приказват за това за какво са направени тези смени ", добави той.

Донев увери, че октомври ще има нарастване на пенсиите, защото това е заложено в Закона за бюджета на ДОО и няма по какъв начин да не го изпълнят. “Друг е въпросът, че чисто експертно, не съм склонен с направените промени, в това число за юлското преизчисление на пенсиите ”, добави служебният министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР