Ще положим всички усилия да реализираме мандата. Това каза в

...
Ще положим всички усилия да реализираме мандата. Това каза в
Коментари Харесай

Атанас Зафиров за третия мандат: Време е емоциите да останат на заден план

Ще поставим всички старания да осъществяваме мандата. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров, откакто по-рано през днешния ден президентът Румен Радев връчи на " алените " третия мандат за сформиране на държавно управление.

Съобразно това, което дадохме като поръчка, имаме висока степен на подготвеност да предложим решения, тъй че да се стигне до сполучлив мандат Ще разчитаме на фундамента на направената от трите партии ( " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България - б. ред.) стратегия. Залагаме един дълъг небосвод, единствено че на стадии. Смятаме, че реализацията на тази стратегия в най-голяма степен би помогнала на българските жители да се оправят със задаващия се тежък есенно-зимен интервал, съобщи Зафиров.

Българска социалистическа партия резервира най-висока степен на диалогичност в границите на предходния мандат. Оттук нататък започваме начисто. Смятам, че поръчката и на останалите политически сили е да има разговор и да се стартира начисто, уточни социалистът.

За шестте месеца на кабинета показахме, че могат да се вършат рационалните взаимни отстъпки, даже и сред партии, които имат съществени идеологически разлики, тъй че страната да върви напред. Смятаме да продължим по същия метод, добави зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Ще вървим към формулата " управническа стратегия с ясно написан небосвод ". Няма по какъв начин да се отстъпва от националния интерес и от грижата за гората. Ще настояваме общественият вектор да продължи да бъде една от водещите политики в програмата на държавното управление, означи Атанас Зафиров.

Той разясни, че отношение на природния газ позицията на левицата е да се договаря с всички газови снабдители, в това число и с " Газпром ".

Бизнесът е обезпокоен. Ако няма работеща стопанска система, няма да има обществени придобивки. Страхувам се, че зимните месеци не са обезпечени, а те са извънредно основни, акцентира Зафиров.

Социалистът разяснява, че най-справедливо е претендентът за министър председател да бъде препоръчан от най-голямата парламентарно показана партия – " Продължаваме промяната ".

Целият кабинет би трябвало да е политически, с политически формули, с цел да е ясно кой носи отговорност. В тези тежки месеци е неправилно да се крием зад така наречен експертен кабинет, добави той.

Третият мандат е спешен мандат, не би трябвало да има партия, която да има чувство за месианска роля и за всеможене. Трябва да има групово дело. Щом се е стигнало до трети мандат, значи не сме си свършили работата. Време е страстите да останат на назад във времето и да си свършим работата както би трябвало, акцентира Зафиров.

В отговор на въпрос той сподели, че от Българска социалистическа партия няма да договарят с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", а всички останали в Народното събрание са поканени на диалозите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР