Ще поискаме актуализация на заплащането и повишаване на военните разходи

...
Ще поискаме актуализация на заплащането и повишаване на военните разходи
Коментари Харесай

Министърът Запрянов поиска 2,5% от БВП за отбрана

Ще желаяме актуализация на заплащането и повишение на военните разноски по опция до 2,5% от Брутният вътрешен продукт. Това разгласи пред медии през днешния ден, 12 април, министърът на защитата Атанас Запрянов. Той разясни, че в границите на провеждания сега Стратегически обзор на отбранителната политика се приготвя сложен обществен пакет, като част от ограниченията за превъзмогване на некомплекта. „ Необходимо е да създадем тези разноски за хората в защитата, тъй като ще се окажем в парадоксална обстановка – в един миг ще имаме съвременна техника, а няма да има персонален състав. Това тормози и политическото, и военното управление “, сподели министър Запрянов.

Той изясни, че няма политическо решение за наборната военна работа, само че въпросът е обект на полемика.

Във връзка с обсъждания през днешния ден от Народното събрание план на решение за установяване на военни формирования и структури за допълнение на въоръжените сили във военно време и за установяване числеността на запаса за въоръжените сили, министър Запрянов изясни, че не става дума за нищо изключително. „ Ние имаме такива военновременни формирования, гласувани от Народното събрание през 2013 година Сега приказваме за военно обмисляне при актуалните условия и поправяне – развиване на едни качества, подмяна на други. Това са нови военновременни формирования, само че това не е казус. С този си акт Народното събрание ще ни задължи да ги формираме, да ги окомплектоваме да поддържаме мобилизационен запас за тях. Средствата за тази цел са налични, тъй като за тях имаме съответните техника, въоръжение и бойни муниции “, сподели министърът на защитата.

„ Не вкарваме нови родове или типове въоръжени сили. На базата на променената среда за сигурност актуализираме военновременните формирования “, сподели в отговор на журналистически въпрос и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. „ Искам да уверя всички, че ние имаме въоръжение и техника за военновременните формирования, остава да се създадат законовите стъпки, с цел да може да готвим запаса и запаса, като има въоръжение и техника да има хора, които да минават тази подготовка “, добави той. Надявам се тази подготовка за запаса и запаса да става все по-предизвикателна за тях, разяснява адмирал Ефтимов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР