Ще плащат по-малко и ако теглят пари от банкомат там.

...
Ще плащат по-малко и ако теглят пари от банкомат там.
Коментари Харесай

По-ниски комисиони в банки, ако сме в чужбина

Ще заплащат по-малко и в случай че теглят пари от банкомат там. Това планува нова евродиректива, влезнала в действие от този месец.

Друга значима смяна, която визира и българските жители, е вменяването на обвързване към банките наложително да възвръщат пари на хора, които са изгубили пари от сметките си поради клониране на банкова карта, хакване на банковата сметка, оповестява economic.

Когато се прави трансгранично заплащане в евро или шведски крони в границите на Европейски Съюз, банката, в която е записана сметката и картата не може да желае спомагателни такси с изключение на тези, които би начислила за еквивалентна национална интервенция. Дори банките, които се намират в страни от Европейски Съюз отвън Еврозоната, каквато е България, би трябвало да съблюдават това предписание.

Новите правила включват преводите сред банкови сметки в разнообразни страни от Европейски Съюз, изтегляне на пари от банкомати в страни от Европейски Съюз, заплащания с дебитни или кредитни карти в Европейски Съюз, както и интервенции по пряк дебит. Например, в случай че таксата на вашата банка за изтегляне на пари от банкомат на друга банка във вашата страна е 1 лев, банката би трябвало да начислява същата такса, когато теглите пари в друга страна от Европейски Съюз.

Трябва да се има поради, че комисионните на банките за превалутиране остават. Когато се прави заплащане за нещо в Европейски Съюз с кредитна или дебитна карта, търговците и банките не могат да начисляват спомагателна такса, единствено тъй като употребявате избрана карта.

Това предписание се ползва за всички покупки с карта (в магазини и по интернет) във вашата страна или в друга страна от Европейски Съюз. American Express, Diners Club и служебните или корпоративните кредитни карти, при които заплащането е за сметка на работодателя, не са обхванати от новите правила на Европейски Съюз за платежните услуги и е допустимо да бъде начислена спомагателна такса, когато се употребяват такива карти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР