Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме,

...
Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Нека дебатът по ИК да не измести основната функция на НС - да излъчи кабинет

" Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме, а точно - обмисляме даже Общественият съвет към ЦИК да бъде в по-разширен състав, регион " Чужбина и заявките за откриване на секции в други страни, които предложихме да са 100, а не 40 ".

 

Това съобщи пред БНР Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

По думите ѝ да се стачкува против " даването на още права на гласоподавателите " е неприемливо:

" Възможността жителите да избират по какъв начин да гласоподават е залегнала в Конституцията и е свещена ". 

 

Според Атанасова опасенията, че вотът може да се управлява " ще отпаднат " с въвеждане на видеонаблюдение при броенето на бюлетините и с премахването на тъмната стаичка, която ще бъде сменена с заслон, наподобяващ метода, по който се прави машинното гласоподаване.

 

" Парламентът работи обикновено, следва законодателната си активност и това, че един от законопроектите, импортиран от Българска социалистическа партия (за промени в Изборния кодекс - б.р.), е обсъждан в правната комисия, в никакъв случай не можем да кажем, че е обсъждан предпочитано ", заяви председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС и акцентира, че " евентуално единствената неточност е, че съвещанието на правната комисия в Народно събрание е траяло извънредно доста ". 

 

Атанасова акцентира, че всички благоприятни условия за сформиране на държавно управление стоят и добави:

" Надявам се, че дебатът по Изборния кодекс няма да измести главната функционалност на Народното събрание - да излъчи държавно управление ".

 

В предаването " Неделя 150 "  Десислава Атанасова разяснява обществената политика, която би трябвало да бъде извършена, в подтекста на алтернативата дали бюджетът за 2022 година би трябвало да бъде продължен, или да има напълно нов:

" Трябва да има Закон за държавен бюджет, когато има държавно управление, което може да носи отговорност за него и посредством него ще осъществя своите политики.... Убедени сме, че гражданите с ниски приходи би трябвало да бъдат подкрепяни, само че това би трябвало да става рационално, тъй като ще влезем в дългова серпантина, което не може да извърши основанията за влизане в еврозоната ".   

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР