Ще оставим само западната страна за влизане в ромския квартал

...
Ще оставим само западната страна за влизане в ромския квартал
Коментари Харесай

В ромската махала на Казанлък ще се влиза през един пропусквателен пункт

Ще оставим единствено западната страна за влизане в ромския квартал Кармен, с цел да може полицията да реализира надзор и да можем да карантираме,ако има болни роми, с цел да избегнем разпространяване на ковид в града. Това съобщи в ефира на Нова телевизия кметът на Казанлък Галина Стоянова.

"Искам хората да са по-спокойни. Разбрахме, че са се завърнали роми и в прилежащите села от рисковите региони в чужбина ", сподели още тя и добави, че това постанова мярката. Според полицията и общината хората са разбрали и са съгласни с ограниченията, тъй като става дума за човешки животи.

Кога Пловдив ще има лаборатория за COVID-19?

"Ромите от пловдивския квартал Столипиново са към 55 000 - 60 000 души и е доста мъчно оправянето с тях. Подкрепям ограниченията и желая регион Източен да ни помогне, с цел да ги използван. Има доста хора от квартала, които излизат и се връщат от чужбина в Столипиново. Тук се честват и рождени дни, хората не съблюдават ограничаващите ограничения и със стоплянето на времето излизат и се събират на групи ", сподели Антон Карагьозов, ръководител на УС на Фондация за районно развиване "Рома ".

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР