Ще останете очаровани от пловдивската публика“. С тези думи кметът

...
Ще останете очаровани от пловдивската публика“. С тези думи кметът
Коментари Харесай

Здравко Димитров си поговори за музика с виенските симфоници

„ Ще останете очаровани от пловдивската аудитория “. С тези думи кметът Здравко Димитров одобри представители на Виенския симфоничен оркестър.

„ Тук има същински ценители на класическата музика “, сподели още градоначалникът и предложения гостите да посетят Голямата базилика и да усетят духа на хилядолетния ни град.

На срещата, на която участва и зам. -кметът по просвета Пламен Панов, бяха Михаел Гюнтер – изпълнителен шеф на оркестъра, Александър Бурггасе – концерт занаятчия, доктор Енс Хубер – член на Борда на шефовете на Австрийската икономическа камара.

Те споделиха, че още на подготовките нощес са усетили магията на Античния спектакъл и историята, която носи градът. Те идват за пръв път в Пловдив, а концепцията за тяхното посещение е на известните в целия свят пловдивчани - цигуларя Марио Хосен и диригента Найден Тодоров. 

„ Концертите ни тук са исторически за класическата музика. Благодаря на кмета и уредниците от съдружие „ Тракия “, с помощта на което имаме опция да изпълним с Марио тази наша фантазия “, сподели маестро Тодоров.

В концертите тази вечер и на следващия ден на сцената ще се качи още един пловдивчанин - контрабасистът Ивайло Йорданов, който от години има привилегията да е част от влиятелния оркестър. 

Началният час и в двете вечери е 20 часа. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР