Ще остане предимно облачно и на много места ще има

...
Ще остане предимно облачно и на много места ще има
Коментари Харесай

Синоптиците показаха кога идва голямото затопляне

Ще остане най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд, по-значителни преди обяд основно в Североизточна България. До вечерта валежите в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 13° и 18°, малко по-високи в крайните югозападни региони, в София - към 14°.

В планините ще бъде най-вече облачно, преди обяд и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над към 1600 m - дъждът ще минава в сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.
-->
По Черноморието ще се задържи най-вече облачно и основно по северното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е към 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През идващите дни времето ще е изменчиво. Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че и краткотрайни превалявания, тук-там в Западна и Централна България в следобедните часове с гръмотевици. На повече места и повече по количество ще са преваляванията в петък и събота, а в неделя и първите дни на идната седмица ще са основно в Западна България, като при започване на идната седмица ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще е най-често слаб до сдържан, в четвъртък - от запад-северозапад, в петък - от север-северозапад, с наклонност до края на деня на всички места да се ориентира от североизток; през почивните дни въздушният транспорт ще е от изток, при започване на идната седмица - от югоизток. Температурите ще останат без основна смяна - преобладаващите минимални ще са сред 4° и 9°, а оптималните най-често в множеството места - сред 14° и 19°; малко по-ниски ще са минималните, а по-високи оптималните при започване на идната седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР