Ще останат ли САЩ в Парижкото споразумение за климата, или

...
Ще останат ли САЩ в Парижкото споразумение за климата, или
Коментари Харесай

Екипът на Тръмп дава разнопосочни сигнали за Парижкото споразумение

Ще останат ли Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климата, или ще го изоставен - екипът на американския президент Доналд Тръмп дава двусмислени сигнали за това дали страната ще остане част от договорката.

На среща в Организация на обединените нации с министри, участващи в Общото заседание, икономическият консултант на Тръмп Гари Кон удостовери, че Съединени американски щати възнамеряват да се изтеглят от съглашението, както президентът разгласи през юни, съобщи Си Ен Ен.

Само ден по-рано старшият консултант в Белия дом Еверет Айзенстат сподели, че ще има среща в коридорите на Общото заседание с американски представители, с цел да се оцени " същинската американска позиция ". " Това е обръщение, доста друго от чутото от президента Тръмп ", сподели Айзенстат.

По-късно Белият дом излезе с публично разяснение, съгласно което страната " се изтегля от Парижкото съглашение, в случай че не е допустимо да се разберем за по-благоприятни условия за Съединените щати ".

В изявление държавният секретар Рекс Тилърсън съобщи, че страната може и да остане при съществуване на по-добри условия, а тази опция загатна и съветникът по националната сигурност Хърбърт Макмастър.

Пред " Фокс нюз " Макмастър в същото време отхвърли информация на " Уолстрийт джърнъл ", съгласно която Съединените щати няма да се откажат от съглашението и са предложили да останат част от него. " Той (Тръмп) напуща съглашението ", сподели съветникът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР