Ще настоявам премиерът Главчев да си спази обещанието, че ще

...
Ще настоявам премиерът Главчев да си спази обещанието, че ще
Коментари Харесай

Радев: Предложенията на Главчев не могат да включват заместник-председатели на партии

" Ще упорствам министър председателят Главчев да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет, който е равно далечен от всички партии. В петък ще го поканя да обсъдим неговите оферти за рокади, само че не може да се предлага за министър зам.-председатели на политически партии " / б.р. като Даниел Митов/, съобщи президентът Румен Радев. И добави, че ще желае пояснения от Главчев по какъв начин освобождава министри, без към момента да е работил с тях.
 
Припомняме, че служебният министър председател Димитър Главчев направи две оферти за смяна в персоналния състав на служебното държавно управление. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като длъжностен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да размени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. 

" В петък ще поканя господин Главчев, с цел да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в длъжностен кабинет. Имаме голям брой прелестни дипломати с качества да бъдат министри, тъй че постоянно може да се откри заслужен външен министър ", уточни Радев пред публицисти в сряда.  

„ От партийни събрания се раздават разпоредби. Как се заплашва министър-председателят? Надявам се Димитър Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и цялостното доверие върху изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф ”,заяви Радев.

Президентът акцентира, че когато е отговарял за служебните държавни управления, партиите не са могли и да си помислят за сходни вмешателства. „ За външния министър стана ясно от кое място идва заръката. Но кой поръча промяната и на земеделския, който Главчев персонално показа за оставане в служебния кабинет. Според вас не е ли необичайно министър-председател да си сменя през ден мнението и обикновено ли е през ден да сменяме министри ”, попита той. 

Вече заявих, че няма да се греша в решенията на премиера за състава на кабинета, само че ще упорствам да си съблюдава обещанието, което даде, че ще предложи равноотдалечен кабинет от всички партии ”, съобщи Радев. Той разяснява и апелите Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Възраждане да смени служебният премие с думите, че не може да провокира конституционна рецесия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР