Ще намерим шестима педиатри за детското отделение на болницата във

...
Ще намерим шестима педиатри за детското отделение на болницата във
Коментари Харесай

Детското отделение във Враца няма да затваря, държавата командирова педиатри от София

" Ще намерим шестима педиатри за детското поделение на болничното заведение във Враца и ще решим казуса още другата седмица ", съобщи след срещата министърът на опазването на здравето.

" На първо време ще решим казуса с лекари и специализанти от София, като чакаме общината във Враца също да помогне и да даде вероятност на болничното заведение. Държавата е подготвена да отпусне пари на МБАЛ " Христо Ботев " във Враца, само че казусът би трябвало да се реши редовно, а освен като се закърпи тази кръпка ", сподели проф. Хинков, предава Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че още не е приел оставката на шефа на болничното заведение доктор Кети Ценова, която е поискала да се отдръпна, защото не може да реши казуса с напускащите педиатри. Според Ценова педиатричното поделение не е печелившо за болничното заведение, а съгласно министъра казусът евентуално е и поради недобър мениджмънт.

Депутатът от Враца Красен Кръстев съобщи, че локалната община ще помогне с обезпечаването на общински жилища за педиатрите, които ще дойдат от София да работят в детското поделение на врачанската болница.

Министър Хинков е във Враца, с цел да се срещне с локалната власт и с педиатрите, откакто тази заран разгласи, че шефът на болничното заведение доктор Кети Ценова е подала оставка.

След среща на 4 август сред изпълнителния шеф на болничното заведение и регионалния шеф на Враца Надя Донкинска стана известно, че има заплаха болничното заведение да остане без детско поделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предупреждение за овакантяване, което изтича на 15 август.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР