Ще намерим най-подходящия начин да внесем възможно най-скоро в НС

...
Ще намерим най-подходящия начин да внесем възможно най-скоро в НС
Коментари Харесай

БСП ще внесе бързо подписката за отстраняване на Пламен Георгиев

Ще намерим най-подходящия метод да внесем допустимо най-скоро в Народно събрание подписката си с за премахване на Пламен Георгиев от поста ръководител на Антикорупционната комисия. Нямаме никакъв проблем със събирането на подписи. Това е проблем от голям публичен интерес и ще го защитим.

Това сподели за БНР Явор Божанков от групата на Българска социалистическа партия.

„ Големият проблем е наказателната политика на Република България и въобще битката с корупцията по високите етажи на властта. Години наред повтаряхме, че няма по какъв начин някой, определен от ръководещите, по-късно да ги управлява. Днес следим еманация на всичко, което се случва през последните 10 години, тъй като те работят на правилото „ Слушай какво приказвам, не гледай какво върша “ – споделят, че поемат морална отговорност, само че какво действително вършат - Пламен Георгиев просто излиза в отпуск, едвам отминат събитията, хората да не помнят и той да се върне. Ако се върнем малко обратно, Делян Добрев подаде оставка, само че остана, министър Нанков сякаш пое морална отговорност само че от министър стана заместник-министър. Също стана и с господин Цветанов - той подаде оставка, само че остана заместник-председател и водач на предизборния щаб на ГЕРБ. Реално хората от ГЕРБ, от властта резервират своите позиции и всичко това е спектакъл, който се разиграва пред хората “, разяснява депутатът в предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “.

„ Мисля, че наказателната политика е втората огромна тематика в България, която заслужава да бъде разисквана. Мисля, че няма по какъв начин правосъдна промяна в България да протича съответно, когато министър на правораздаването става господин Кирилов. В професионален проект той има по-скоро отрицателна оценка от юридическите среди. Той стана прочут, че късно през нощта анулира преференциалния избор, а на другия ден Народното събрание гласоподава по един от сбъркан отчет. Стана прочут като човек, който в действителност е подготвен да прегази и правилника Народно заседание, и закона в устрема си да извърши волята на своите шефове. Наистина не съм уверен, че като министър може да чакаме демонстрация на темперамент, неотстъпчивост или някаква воля за осъществяване на действителни промени. Тъй като е явно, че в България битка с корупцията не се води, сега институциите поставят старания да симулират такава и дейностите им са в отговор на свикания от президента КСНС ", сподели Божанков. 

Той добави, че е схванал от медиите за изказванието, че Корнелия Нинова е дала на Михаил Миков 30 милиона лв., с цел да се откаже от лидерския пост в Българска социалистическа партия.

„ Не знам по какъв метод човек би могъл съществено да разяснява сходни думи - че някой дал 30 милиона на някого, с цел да се откаже от нещо. Не мога да приказвам от името на Корнелия Нинова, само че от свое име в действителност първоначално намирах това за смешно, а в този момент считам, че е притеснително до такова ниско, непоносимо, кално равнище да стигнат ръководещите “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР