Ще монтираме още 24 камери в Борисовата градина, като 14

...
Ще монтираме още 24 камери в Борисовата градина, като 14
Коментари Харесай

Фандъкова за незаконната сеч в Борисовата градина: Ще монтираме още 24 камери за наблюдение

Ще инсталираме още 24 камери в Борисовата градина, като 14 от тях ще следят непрекъснато къпалнята " Мария Луиза ", където беше противозаконната сеч на дървета. Това заяви на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в откриването на 36-ото съвещание на Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) през днешния ден в София.

Столичният кмет сподели, че дружно с кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков са провели скоро диалог, с цел да разясняват подобряването на сигурността и най-много на контрола за достъпа в Борисовата градина. Тогава набелязахме няколко стъпки, като това дирекция " Зелени системи " към Столичната община да обследва региона. " Отстраняваме охранителната компания " Боду ", с която " Зелени системи " имат контракт за защита на тази територия, тъй като са позволили съществени пропуски в защитата. Ще възложим тази активност на общинската охранителна компания " Егида ", съобщи кметът Фандъкова. Това е решение, което коментирахме с районния кмет. Надявам се да подобрим още повече защитата на Борисовата градина, разяснява столичният кмет, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Фандъкова напомни, че от първия миг от приемане на сигналите за противозаконната сеч в Борисовата градина, тя е изпратила незабавно целия надзорен запас на Столичната община и е наложила най-високата допустима глоба по закон – 100 хиляди лв. като е предоставила сигнала на прокуратурата и полицията. Очакваме следствията да продължат, разяснява кметът. Тя сподели, че Столичната община е направила лична инспекция във връзка с защитата и са открити пропуски. Фандъкова изрази вяра, че с възстановяване на защитата няма да се позволен повече сходни дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР