Ще могат ли Има такъв народ, Демократична България, Изправи се

...
Коментари Харесай

Преговорите за правителство: Президентът връчва мандата и променя динамиката на разговорите

Ще могат ли " ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия да образуват болшинство в Народното събрание, което да излъчи държавно управление, или ще се върви още веднъж към предварителни избори? Тук може да наблюдавате хронологията на събитията по опитите да се направи държавно управление в това Народно заседание, събрана и обяснена от политическите публицисти и редактори в " Капитал ". (Най-отгоре са последните новини)
Петък, 30 юли, 10:00
Президентът ще връчи мандата за държавно управление в 17 ч.
В относително неочакван ход Румен Радев съобщи, че ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на посочения от " ИТН " (ИТН) претендент в 17 ч. в петък. Допреди тези негови думи поръчката от президенството беше, че той ще забави този ход, с цел да даде задоволително време за диалози сред Има Такъв Народ, " Демократична България " (ДБ) и " Изправи се БГ! Ние идваме ".

" Дадох време на партиите, само че виждате, че градивният разговор се разпада. В тази обстановка вместо разговор, вие чувате офанзиви към служебните министри, които напълно до неотдавна бяха увещавани да останат в постоянния кабинет ", сподели Румен Радев в петък сутринта.

Решението на президента дава напълно нова динамичност на договарянията за държавно управление. Така трите партии, които имат някакви шансове да сглобят болшинство имат единствено една седмица - до идващия петък да го създадат с този мандат.

Дори и това да не се случи обаче, възможностите да се направи държавно управление в този парламент няма да бъдат напълно изгубени. Ако Има Такъв Народ не успее да събере болшинство с първия мандат, вторият ще отиде при ГЕРБ (по-вероятно ще бъде върнат веднага) и по-късно президентът ще би трябвало да реши коя трета партия ще има късмет да събере по-голяма поддръжка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР