ще изисква от онлайн технологичните гиганти да плащат нов

...
ще изисква от онлайн технологичните гиганти да плащат нов
Коментари Харесай

Париж въведе цифров данък за онлайн гигантите

ще изисква от онлайн софтуерните колоси да заплащат нов " " върху приходите си през 2020 година, съобщи финансовото министерство, макар предизвестието на Вашингтон, че може да отмъсти с нови мита върху френския импорт, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
" Компаниите, подлежащи на облагане с този налог, са били известени ", съобщи чиновник на министерството, имайки поради по-специално американските компании Гугъл, Amazon, Фейсбук и Apple, които съгласно Съединени американски щати незаслужено са били посочени като обект за облагане.
 Париж упрекна Вашингтон в провокация поради разисквания дигитален налог Париж упрекна Вашингтон в " провокация " поради разисквания дигитален налог
Френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер съобщи, че отдръпването на Съединени американски щати от договарянията за световен дигитален налог предст...
Френският ход рискува да ескалира продължителна битка за това по какъв начин да накарат американските софтуерни мултинационални компании да заплащат по-голям дял от налозите си в страните, в които оперират.
Съгласно законодателството на Европейски Съюз американските компании могат да заявяват облагите си от целия блок в една държава-членка - в множеството случаи юрисдикции с ниски налози като Ирландия или Холандия.
Под натиска да вземе по-твърда позиция, Франция вкара своя дигитален налог през 2019 година, който изисква три % такса върху облагите от даване на онлайн продажби за търговци на дребно на трети страни, както и върху цифрова реклама и продажба на частни данни.
Но Париж реализира договорка с администрацията на президента Доналд Тръмп за прекъсване на налога, до момента в който търси световна договорка за цифрови налози под егидата на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
 Европейски Съюз сви концепциите за дигитален налог поради боязън от Тръмп Европейски Съюз сви концепциите за дигитален налог поради боязън от Тръмп
Високопоставен представител на Европейски Съюз вторник сподели, че страхът от възмездие от американския президент Доналд Тръмп затъпи упоритостта на Герм...
Но Тръмп предизвести за наказателни мита от 25 % за френски артикули на стойност 1,3 милиарда $, в това число известната козметика и дамски чанти.
През октомври Организацията за икономическо сътрудничество и раз призна, че няма да реализира съглашение за нов световен стандарт за данъчно облагане на цифрови компании през тази година, каквито очаквания имаше,, най-много заради опълчването на Съединени американски щати на предложенията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР