Ще има задълбочена оценка на министрите в кабинета – смени

...
Ще има задълбочена оценка на министрите в кабинета – смени
Коментари Харесай

Румен Христов: Нарушаването на протокола не е основание да се иска оставката на Тагарев

Ще има задълбочена оценка на министрите в кабинета – смени няма да се вършат самоцелно, а за да се усъвършенства работата на държавното управление. Това съобщи пред бТВ ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Смятам, че ротацията ще завърши обикновено “, предвижда той.

По думите му, ще се разисква промяната на повече от един министър.

„ Ако някой доста се поддържа от сътрудниците, няма да бъде мотив за разкол “, увери Христов.

Като образец за добра работа той уточни министрите на районното развиване и на превоза.

Лидерът на Съюз на демократичните сили разяснява, че нарушаването на държавния протокол от МО не може да бъде мотив за искане на оставката на министър Тодор Тагарев. Христов акцентира твърдите му евроатлантически позиции.

Според него вътрешният министър Калин Стоянов също стои устойчиво, защото е направил доста за приемането ни в Шенген, а настояването за оставката му у било ситуативно по отношение на митингите на футболните почитатели.

За здравния министър обаче оценката на ГЕРБ-СДС е отрицателна.

По думите му, няма неприятно измененията да бъдат разисквани с Движение за права и свободи, за каквато опция по-рано заяви водачът на ДСБ Атанас Атанасов.

Христов е безапелационен, че България има потребност от постоянно държавно управление – той се надява най-сетне да бъде подписано съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, с цел да може ръководството да не работи безредно.

„ Големите задания, които ни сплотиха, не са реализирани на 100 % “, означи той.

Лидерът на Съюз на демократичните сили уточни, че вероятността да се приказва на за цялостен мандат на държавното управление е налице.

Румен Радев да не приказва за лишаване на пълномощията му, тъй като може да няма ново служебно държавно управление в неговия мандат, уточни Румен Христов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР