ще има в неделя, 8 ноември, в градинката пред църквата

...
ще има в неделя, 8 ноември, в градинката пред църквата
Коментари Харесай

МВР и синдикатите не се разбраха за заплатите, протести ще има

ще има в неделя, 8 ноември, в градинката пред църквата Свети Седмочисленици до Министерство на вътрешните работи, откакто на днешната среща не беше реализирано съгласие сред управлението на Министерство на вътрешните работи и синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, заяви ръководителят на синдиката Валентин Попов:
" В момента не можем да се разберем, тъй като министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма от кое място да извади освен това от към този момент признатите от Министерския съвет, в случай че не се неистина 154 милиона, което значи 10%. С 10% няма по какъв начин да спрат митингите ни ".
От синдиката обясниха още, че в случай че след първия с огромен народен митинг още веднъж няма съгласие сред синдикатите и управлението, митингите ще продължат и с национални и с районни прояви.
 Преговори за заплатите в Министерство на вътрешните работи на 2 ноември, митингите не престават Преговори за заплатите в Министерство на вътрешните работи на 2 ноември, митингите не престават
Протестите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи не престават, без значение от поканата за диалози, отправена от вътрешния министър Христо Терзийски. По...
От припомниха преди днешната среща, че упорстват за нарастване на заплащането на служителите на реда, друго от плануваните 10% от 1 януари 2021 година. Причините за настояванията са, че служителите на реда са на първа линия в битката против ковид.
От Синдикалната федерация към този момент направиха няколко предупредителни митинга в страната.
Полицаите са недоволни, че не са включени в листата на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.
„ Колегите и то, съгласно мен много основателно, се почувстваха подценени и афектирани. Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното разпореждане, едни 10% за нас звучат в действителност малко обидно “, разяснява пред БНР от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
От своя страна министърът на вътрешните работи изясни пред БНР преди срещата, че е допустимо след срещата със синдикатите в Министерство на вътрешните работи да бъде извършен и Съвет за обществено партньорство. Това обаче ще стане факт в идващите дни.
 Полицаите излизат на митинг за по-високи хонорари, само че не се чува какъв брой тъкмо желаят Полицаите излизат на митинг за по-високи хонорари, само че не се чува какъв брой тъкмо желаят
Полицаите стартират митинги с искане за по-високи хонорари. Първата демонстрация на неодобрение е планувана за 11 часа през днешния ден във Варна,...
По-рано през днешния ден зам.-председателят на СФСМВР (синдикатите на МВР) съобщи:
Ще бъдем с маски, с дезинфектанти – никога няма да има нарушавания на публичния ред, даде обещание Кузманов.
По думите му, когато се провеждали районните митинги на чиновниците на Министерство на вътрешните работи – общо 12, нямало контакт с страната. Искаме едно и също – да бъдем включени в администрациите, които получиха покачване на заплатите от 30%, сподели Кузманов пред Българска национална телевизия. Половината сътрудници получиха по 650 лв., другите не получиха нищо – и там се получи една подигравка, продължи Кузманов по отношение на парите на първа линия. Абсолютно неразбираеми критерии, добави той, откакто му било обяснено, че шефовете на дирекции решавали кой да взема Коронавирус парите. Над 700 чиновници на Министерство на вътрешните работи са заболели или преболедували, само че тези данни са наши и може би са остарели, продължи Кузманов. И добави, че било цялостна секретност какъв брой чиновници на Министерство на вътрешните работи в този момент са карантинирани. Предупредихме, че ще протестираме, две седмици протестираме и чакаме среща с министъра. Отношението е обидно, съобщи Кузманов. „ Всяка година, с цел да получим нарастване, излизаме на митинг. Явно сме непотребни ”, показа той. „ Работим по преодоляване на пандемията – не сме се отказали, не сме спрели, само че обидата е огромна ”, сподели още синдикалистът.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР