Ще има промени в Конституцията на Република Северна Македония. Това

...
Ще има промени в Конституцията на Република Северна Македония. Това
Коментари Харесай

Али Ахмети от ДСИ: Ще има промени в Конституцията на РСМ

Ще има промени в Конституцията на Република Северна Македония. Това сподели водачът на Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети, който взе участие в ръководещата коалиция в Скопие, представен от БГНЕС.

„ Винаги съм бил оптимист. Дали в миналото съм звучал песимистично? Всичко, което съм казвал до момента, по-късно става действителност. Дали има нещо, което съм споделил и по-късно да не е ставало действителност? Ето през днешния ден ви споделям: „ Ще има промени в конституцията “, декларира той пред локалната телевизия 21.

Необходими са гласовете на още осем депутати, с цел да минат измененията

Според него страната „ не би трябвало да седи на два стола “. „ Ще преодолеем всички трудности преди участието ни в Европейски Съюз. Няма връщане обратно “, твърди Ахмети.

Лидерът на ДСИ обаче отхвърля да заяви по кое време тъкмо ще бъдат признати измененията в Конституцията.

Правителството няма болшинство в Народното събрание

„ Дали те ще бъдат утвърдени от 80 депутати или от всички 120 – това не знам. Премиерът Димитър Ковачевски желае всички 120 депутати да гласоподават за измененията в Конституцията “, споделя той, представен от БГНЕС.

Припомняме, че Северна Македония би трябвало да промени своята конституция и в нея би трябвало да бъдат вписани македонските българите, с цел да може Скопие да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР