Ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия за

...
Ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия за
Коментари Харесай

Шолц: Ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия

Ще има последствия, в случай че Китай изпрати оръжия на Русия за нейната война в Украйна. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц в изявление за телевизия Си Ен Ен, излъчено в неделя, два дни откакто се срещна с американския президент Джо Байдън във Вашингтон. Шолц обаче изрази оптимизъм, че Пекин няма да направи това, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Попитан дали може да си показа налагане на наказания против Китай, в случай че Пекин прати помощ на Русия, канцлерът отговори: " Мисля, че би имало последствия, само че в този момент сме в стадий, когато даваме ясно да се разбере, че това не трябва да се случва. А аз съм относително оптимистично надъхан, че ще имаме триумф с нашето искане по този въпрос, само че ще би трябвало да следим (това) и да бъдем доста, доста внимателни ".

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която беше посетител на среща на държавното управление на Шолц в двореца Мезеберг в Германия, съобщи, че Европейският съюз към този момент не разполага с доказателства от Съединени американски щати, че Китай обмисля снабдяване на оръжия на Русия за нейната война в Украйна, показва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР