Ще има ли правителство? Всеки пита. Това, което мога да

...
Ще има ли правителство? Всеки пита. Това, което мога да
Коментари Харесай

ДПС с ключово послание от Пристое за кабинета

Ще има ли държавно управление? Всеки пита. Това, което мога да обещая, е, че ПГ на Движение за права и свободи ще подходи отговорно, съзнателно и с грижа за страната. Това съобщи зам.-председателят на Движението Хамид Хамид пред многохилядния събор в шуменското село Пристое. Движение за права и свободи означи годишнина от майските събития по време на така наречен „ възродителен развой ” и уважи паметта на героите на демокрацията, заяви пресцентърът на Движение за права и свободи.

 Пристое2
-->
Специални поздрави от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи зам.-председателя Ахмед Ахмедов. Карадайъ не съумя да участва на събора в Пристое, защото е зает с договарянията за държавно управление в София.

 Пристое5

На гласуването за кабинет идната седмица ПГ на Движение за права и свободи ще подходи с грижа за общините, с грижа за земеделците, с грижа за пенсионерите,  с грижа за децата и бъдещето на България. Ще се види кои народни представители са загрижени за бъдещето на страната ни и кои са водени от теснопартийния или персонален интерес, сподели Хамид Халид.

 Пристое6

Това,  което мога да обещая е, че Движение за права и свободи ще подходи с нужния разговор и ще взе участие в едно евроатлантическо болшинство, което да даде подтик на България, безапелационен бе Хамид. Той заяви, че на събора има доста хора, които през 1989 са били депортирани от България в Турция. Ние нямаме право  да ги назоваваме посетители. Те са наши братя и сестри, сподели Хамид.

 Пристое7

За мен е голяма чест да сме през днешния ден дружно тук и най-много да ви поздравя от името на нашия ръководител господин Мустафа Карадайъ, съобщи Ахмед Ахмедов.

 Пристое9

Той посочи ролята на Движение за права и свободи за демокрацията в България. Черпим мощ от постоянството, завещано ни от нашите предци и предшественици, сподели Ахмедов. И показа: „ Когато през месец май, ние тръгнем да загатваме прословутите майски събития, незабавно се сещам, че тогава бях на 15 години. И бяхме принудени с моята майка да напуснем нашето родно място България. Сега виждам младежите, всички имат по един телефон – интернет, фейсбук и си мислят, че тази независимост, която през днешния ден имат, е даденост. Не, уважаеми младежи, тази независимост би трябвало всички ние дружно да я браним - всеки ден и всеки час. ”.

 Пристое8

34 години след тези събития ние в България към момента не можем да признаем ролята и мястото на нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган във връзка с демократичните промени. Все още в България има историци, които по един или различен метод се мъчат да затъмнят историята, продължи Ахмедов. И сподели, че името му е било заменено, когато е бил единствено на 10 години.

 Пристое10

Той описа за основаването и ролята на незаконната организация, основана от доктор Доган. Ние имаме достойнството и смелостта отговорно да заявяваме и от трибуната на Народно събрание, и от нашите площади, и от нашите манифестации, че Движението за права и свободи е живата история на модерна демократична България. Казвам живата, тъй като в учебниците по история към момента няма място за нашите майски събития, сподели Ахмедов, визирайки мирните майски митинги през 1989 година, довели демокрацията в България.

 Пристое11

34 години сме тук и ще бъдем тук, тъй като историята би трябвало да се знае, безапелационна бе и Атидже Вели, евродепутат от ДПС/ ”Обнови Европа ”.

 Пристое12

Прекланяме се пред нашите герои, които лежаха в пандизите и заплатиха да демокрацията със свободата си, добави тя.

 Пристое13

Виждаме, че уроците не са научени. В Европа има война, макар че европейците си мислиха, че войната не може да се повтори. Днес и в България уроците не са научени, виждаме, че българите са разграничени. Политическата класа е разграничена. Няма разговор, няма решения, няма ръководство, сподели още Вели.

 Каолиново1

Ние от Движение за права и свободи сме платили доста висока  цена и не можем да позволим демокрацията да бъде застрашена. Нека бъдем дружно и единни.  Тук, от Каолиново, рожденото място на демокрацията,  дано си пожелаем едно рационално и отговорно държавно управление, прикани Атидже Вели.

 Каолиново2

Днес управлението на Движение за права и свободи и народни представители от Движението сервираха венци и цветя пред паметниците на героите на демокрацията – жертвите на така наречен „ възродителен развой ”. Венци и цветя бяха положени пред паметниците в община Каолиново, кв. Кус в община Каолиново, в с. Тодор Икономово, с. Климент и с. Пристое.

 Каолиново3

 Каолиново4
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР