Ще има голяма лява коалиция за предстоящите парламентарни избори на

...
Ще има голяма лява коалиция за предстоящите парламентарни избори на
Коментари Харесай

Ще има голяма лява коалиция за предстоящия вот на 11 юли

Ще има огромна лява коалиция за идните парламентарни избори на 11 юли. Това заяви ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на " Позитано " 20. Предстои в идващите дни левицата да подпише съглашения с АБВ, " Движение 21 ", " Нормална страна ". Трите обединения са водени от знакови лица от предишното на Столетницата, напуснали я след конфликти с управлението ѝ – Румен Петков, Татяна Дончева и Георги Кадиев. 

Продължават диалозите на Българска социалистическа партия и с други партии, само че лидерката на Нинова не разгласи кои са те. По думите й, не са водени диалози с Мая Манолова и " Изправи се! Мутри вън! ", нито със Жан Виденов. 

" Споразумението, което се разисква в този момент, е обединяването да бъде за изборите за 46-ия парламент, само че има и уговорка, че сходна коалиция може да продължи и в бъдеще ", посочи Корнелия Нинова. 

Тя разкри още, че новата коалиция ще се записва в ЦИК на 26 май под името  " Българска социалистическа партия за България ".

  " Сегашният формат на коалиция " Българска социалистическа партия за България "  се резервира, т.е. досегашните ни сътрудници остават такива. Към формата ще сключваме съглашения за присъединение и поддръжка за правене на общи политики с партиите, с които беседваме, с които сме подготвени и с тези, които следва да проведем диалози. С огромна убеденост настоявам, че този нов и необятен формат ще докара до доста по-добър резултат за партиите вляво и ще даде опция за смяна на политиките. Отваря и необятна врата за едно ляво-центристко ръководство ", уточни още водачът на алените.  

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че Георги Първанов и Румен Петков няма да вземат участие в листите на обединението.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР