Ще говоря за нашите предложения за борбата с войната по

...
Ще говоря за нашите предложения за борбата с войната по
Коментари Харесай

Нинова към депутати: Подкрепете ни за тежки наказания и без условни присъди за дрогирани шофьори

„ Ще приказвам за нашите оферти за битката с войната по пътищата и това, което предлагаме като решение. “

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за промени в Наказателния кодекс.

 

И продължи: „ Досега чухме, че сме били избързали с тези закони – в противен случай, закъсняхме с тях. През 2015 година публично броят на формираните наказателни производства, свързани с ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции и алкохол, е 90 броя годишно. През 2019 година техният брой е повишен на към 3 000. Сега сме 2023 година и по самопризнания на служебния министър на Министерство на вътрешните работи има 43 случая дневно, което за година значи към 16 000 броя. Смятате ли, че сме избързали с тези закони? Не – съдбовно закъсняхме “, безапелационна е тя.
Нинова заключи предложенията на пленарната зала, които са да бъде направена работна група, да се вземат мнения от заинтригуваните институции, по-късно те да се обсъдят и да се вземе решение.

 

„ Уважаеми народни представители, не знам паметта ли си загубихте или се вършиме, че не знаете защо става дума “, обърна се тя към депутатите и продължи: „ Това са 47 страници мнения до Никола Минчев, ръководител на 47-ото Народно събрание. И докога по този начин? “, попита водачът на Българска социалистическа партия.


„ Във всеки парламент по една работна група и по едни и същи мнения, тъй като не ви се четат или търсите аргументи да отхвърлите основанията на този законопроект. Тоест това, което желаете, е изцяло безсмислено и нямам доверие, че сте не запомнили, че сме минали през този миг, просто се вършиме “, сподели още Нинова.


Тя разяснява идващото обвиняване към “БСП за България “: “Било популизъм, че видите ли, аргументи за злополуките са дупките и неприятното строителство. Кой го отхвърля това? Има аргументи, които са дупки и неприятно строителство, ами променете законите, които регламентират този развой. В Наказателния кодекс не се приказва за дупки и дебелина на асфалта. Ние предлагаме промени, които касаят каране в пияно или дрогирано положение и убиват хора по пътищата “, разясни Корнелия Нинова.
„ Търпеливо ви изслушах два часа да се вършиме, че не знаете защо става дума – буквално нашето предложение са тези 47 страници на специалистите в правораздаването, от какво имат потребност, с цел да има ефикасни присъди и успеваемост. Това, което ние предлагаме, не сме си го измислили “, безапелационна е тя.


Лидерът на Българска социалистическа партия цитира обвинявания от всички към този момент упоменати органи към Народното събрание: “Не можем да реализираме кадърен резултат с негодни средства. Вашите закони, уважаеми депутати, са негодни средства и по тази причина ние не можем да реализираме кадърен резултат в прокуратурата и съда “. Не ви ли е малко позор и неловко? “, попита Корнелия Нинова и прикани депутатите да си свършат работата и да се види, че в това Народно заседание се мисли за народа.


От парламентарната естрада тя прочете безусловно предложенията на прокурори, съдии и Министерство на вътрешните работи, с цел да почисти всички недоразумения:


• Затвор от 15 до 20 години или пожизнен затвор за породена гибел при шофиране, след приложимост на наркотични субстанции, с над 2 промила алкохол в кръвта.
• Със скорост 50 км над позволената плюс лишаване на автомобила.
• Конфискуване на колата на всеки с съществуване на алкохол на 1.2 промила или след приложимост на наркотични субстанции.
„ Припомням, че цялата тази акция стартира след злополуката и убийството на Милен Цветков. Оттогава имаме стотици такива оферти – както от правораздавателните органи, по този начин и от неправителствения бранш. Ако желаеме да свършим нещо, ще намерим опция. Ако не желаеме, ще си намерите причина да не го извършите “, съобщи Нинова и добави: „ Резултатът е налице – 43 случая дневно – напил се, дрогирал се, качил се на колата, умъртвил дете, 3-годишна условна присъда. Е, по какъв начин ви звучи – заслужено или популистко? “, още веднъж реторично попита Нинова.


Лидерът на Българска социалистическа партия прикани народните представители да поддържат предложенията на социалистическата партия: „ Те съставляват професионален взор към обстановката, решения, а в последна сметка – реализиране на правдивост и уповавам се най-малко малко усилване престижа на Народното събрание като място, където се пишат закони в интерес на народа “, съобщи тя.

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР