Ще духа умерен, на север от планините - временно силен

...
Ще духа умерен, на север от планините - временно силен
Коментари Харесай

Очаква ни ветровито, дъждовно и мъгливо време в четвъртък

Ще духа сдържан, на север от планините - краткотрайно мощен югозападен вятър и там температурите ще доближат до 13-14 градуса, в останалата част от страната оптималните ще бъдат от 7 до 12 градуса. В София - към 12 градуса, а в местата с най-трайни мъгли – още по-ниски.

През нощта ще духа слаб до сдържан южен вятър, а в доста региони от страната ще бъде с мъгли. Минималните температури на следващия ден ще са от 2градуса в северозападните региони до 10-11 градуса в Югоизточна България и на морския бряг, в София - към 4, а оптималните - от 9 градуса.

В Северозападна България до 18 градуса тук-там в югоизточните региони от страната, където вятърът ще остане от югозапад, краткотрайно мощен.

В останалата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, а през втората половина на деня в Западна и Централна България се чакат и превалявания от дъжд.

Ветровито, облачно, сутринта и мъгливо, ще бъде времето по Черноморието. Ще духа сдържан краткотрайно мощен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са към 13-16 градуса, а вълнението на морето - 2-3 бала.

Значителна ще бъде облачността и в планините, а след обяд в масивите от Западна България ще стартират превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 2000 метра.

Ще бъде и доста прохладно - ще духа мощен, по високите и открити елементи - плевел вятър от запад-югозапад.

В петък преваляванията ще продължат, като с идното внезапно и значително захлаждане, на всички места ще преминат в сняг. Ще се образува снежна завивка, а в Източна България и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В събота преваляванията ще спрат, само че температурите ще продължат да се намаляват и в неделя сутринта в цялата страна ще бъдат под нулата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР