"Ще дадем цялата необходима информация на колегите от прокуратурата за

...
"Ще дадем цялата необходима информация на колегите от прокуратурата за
Коментари Харесай

Министър Нанков, само това ли ще кажете на мъртвите и техните близки - виновният ще си понесе последиците?!



"Ще дадем цялата нужна информация на сътрудниците от прокуратурата за настилката в този сектор. За прекъсване на пътя не можем да приказваме, той е безалтернативен. Колегите са подхванали дейности по съкращаване на скоростта. Всички установени недостатъци би трябвало да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя ", сподели министърът на районното развиване Николай Нанков пред Нова тв.

"При зачестили ПТП-та в този сектор, в края на 2017 година сътрудници от разнообразни организации алармират за проблем. Затова се слагат знак за нараснала централизация на катастрофи, както и знак за ограничение на скоростта до 40 км/ч - сложени през месец май. Има 22 проблематични точки по този път, демонстрира направен отчет. До 15 август тези недостатъци е трябвало да бъдат ремонтирани. На 19 август сътрудниците от Пътна инфраструктура са били известени, че предписанията не са изпълнени. Вече страната би трябвало да си търси правата по правосъден ред ", сподели Нанков.

Нанков се опълчи на оправданието на фирмата-изпълнител, казвайки, че това е недостатък на пътя, а не поддръжка, както те настояват. "Мантинелата е призната с приемателна комисия. Убедиха ме, че тя е сложена в сходство с всички правила. Това е увещание на база на водени диалози. Експертиза ще потвърди доколко в действителност тя е сложена в сходство ", сподели Нанков. Виктор Николаев реши да задълбае прочувствено диалога за край и попита министъра кого тъкмо е изгубил в злополука. „ Най-добрата ми другарка загуби живота си в злополука, преден удар в рейс. Става въпрос за влизане в насрещното придвижване. Не желая да споделям какво сподели следствието по този случай. Не желая да приказвам за това, давам обещание, че като министър, ще имам честен ангажимент, както и прочувствен, към околните на починалите. Който би трябвало, ще си понесе последствията ", даде обещание той.

„ Според контракта всички установени недостатъци би трябвало да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя. Пътят е признат без никаква забележка от 20-членна приемателна комисия. Дефектите е трябвало да бъдат отстранени до 15 август. Колегите от АПИ са били известени на 19 август, че предписанията не са направени. Държавата може да си търси правата по правосъден ред”, разяснява в „ Здравей, България” районният министър Николай Ненков.

В мнение до медиите от компанията изясняват, че пътят е въведен в употреба две години по-рано – през 2014 година

Фирмата, направила ремонта на пътя край Своге, изпрати мнение, в което се споделя:

„ През интервала на привършване на дейностите от наша страна и издаване на Акт 16 пътят е експлоатиран за потребностите на популацията от възложителя. Рехабилитацията е осъществена, без да бъде спирано придвижването по тежкото трасе. Как е поддържан пътят до издаване на акт 16 и в интервала по-късно, ние не можем да вземем отношение. АПИ избира компания, която да реализира тази задача”, обявиха от „ Трейс Груп Холд” АД.

Нанков подсигурява, че всички длъжностни лица със своето деяние или безучастие в тази обстановка ще понесат своята отговорност. Гарантира откакто налице е ужасяващ драматичен случай, който не е предотвратен, тъй като всички са бездействали.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР