Ще бъдем социалния стълб и гаранта за стабилност на България.Това

...
Ще бъдем социалния стълб и гаранта за стабилност на България.Това
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП ще бъде социалния стълб и гаранта за стабилност

Ще бъдем обществения дирек и гаранта за непоклатимост на България.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група пред народните представители от 47-ото Народно заседание.

"Пожелавам на добър час на 47-ото Народно заседание. Нека бъде един сполучлив, рационален и с най-хубави решения за България и за хората 4-годишен мандат.

"Ние от коалиция "БСП за България " влизаме в този парламент с три целта. Първият - започването на същинската смяна на досегашния модел на ръководство, възобновяване на държавността и конституционните правила на разделянето на управляващите, правова страна, правдивост, тъждество, независимост и мир. Второ, превеждане на страната и на българския народ през рецесиите с грижа за хората. Трето, дейна, проевропейска външна политика на равноправни сътрудници с другите страни членки на Европейски Съюз за ускорено приемане на Плана за възобновяване и резистентност и за напредване напред на оперативните стратегии ", съобщи още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че преди 5 години от "БСП са посочили досегашния модел на ръководство като паралелна страна на задкулисието и народ, пленен от свои ".

"Започнахме своята борба, бяхме сами и не беше лека. Тогава посочихме и най-големите си врагове и те не бяха Политическа партия ГЕРБ, най-големите ни врагове бяха страхът и апатията, отчаянието на хората, че нищо не може да се промени. Ние се старахме през тези години да им дадем сили и кураж и преди една година хиляди български жители излязоха на площадите, преодолели този боязън. Ние през днешния ден разбираме своята задача да създадем тази смяна. За нас тя се състои в три елементарни неща. Първо, закони, признати с грижа за хората. Второ надзор върху използването на тези закони. И трето - заслужено правораздаване за този, който ги е нарушил. Ако пресечем корупцията в зародиш, лобистките закони, в случай че реформираме правосъдната система - то смяната е станала ", сподели още Корнелия Нинова.

Нинова съобщи, че от "БСП за България " са натрупали опит и са подготвени с антилобистка стратегия. "Едновременно с това би трябвало да се оправим с три рецесии и да не допуснем четвърта ", добави още водачът на Българска социалистическа партия.

Тя регистрира, че Българска социалистическа партия са подготвени и с стратегия за деяние в първите 100 дни.

"Приемане на бюджета за 2022 година Попадаме в невиждана обстановка. Служебен кабинет, който е изготвил собствен бюджет, очертаващо се, само че към момента не е готово болшинство, който има различен в визиите си за бюджет и неспособност до края на годината да бъде признат нито този на служебния кабинет, нито възможният на бъдещо болшинство. Ние няма по какъв начин да допуснем всичко, за което се борим от години и уговорките, които поехме, да останат просто празни думи. Всичко, което сме се заели, би трябвало да бъде облечено в цифри. Ние ще поставим всички старания това да стане оптимално бързо. Искаме да си свършим работата до дъно. Искаме да се погрижим за хората. Те да схванат, че страната стои зад тях ", разяснява Нинова.

Тя съобщи на новите депутати, че може да се разчита, че Българска социалистическа партия са предвидими и постоянни.

Днес е първото съвещание на 47-ото Народно заседание. Най-възрастният депутат доктор Силви Кирилов откри по традиция първото пленарно съвещание. След речта му новите депутати поставиха клетва.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР