Ще бъдем конструктивна, предвидима опозиция.Това заяви Кирил Петков, съпредседател на

...
Ще бъдем конструктивна, предвидима опозиция.Това заяви Кирил Петков, съпредседател на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Време е да спрем с псевдонационализма, който всъщност прокарва чужди интереси

Ще бъдем градивна, предвидима съпротива.

Това съобщи Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната ", в словото си при откриването на новия парламент.

Съединението прави силата, само че обединяване е възможно само с хора, които са подготвени да платят и персонална цена, продължи той.

Ще бъде конкруктивен сътрудник, ще подкрепим всяко решение, което имаме вяра, че ще ни прибрижи към тази заветна вечта, гневно ще подлагаме на критика всеки оопит за злоупотреби

" Продължаваме промяната " ще възвърне работата си оттова, откъдето бе спряна, сподели още Петков, който изброи още веднъж целите на политическата си мощ.

" Още през днешния ден ще внесем още веднъж законопроектът за КПКОНПИ, ще работим за законопроект за разследване на основния прокурор от самостоятелен арбитър ", даде обещание той.

Специален акцент в речта на Петков имаше върху войната в Украйна.

" Призоваваме Русия да приключи окупацията на Украйна, с цел да се възвърне мира в Европа ", сподели той.

Но добави: " Заплахата от войната в Украйна не би трябвало да притъпява потребността от промени в България ", обърна се той към " всички евроатлантици в залата ".

Кирил Петков направи и дребна въображаема разходка по централните улици и забележителности в София като изброи имената им - " Граф Игнатиев ", " Московска ", храм-паметник " Св. Александър Невски ", монумент на Цар Освободител...

" За всички патриоти - какъв брой монументи на български царе видяха. Забелязвате ли монумент на цар Борис Първи или на цар Симеон. Време е да спрем с псевднонационализма, който се шири в България, а прокарва непознати ползи. Време е да бъдем градивни. Да се гордеем с нашите предци, които са създали и запазили България самостоятелна, сами и без външна интервенция. Трябва да създадем по този начин, че нашите деца да се гордеят с предците ни ", сподели още той.

Ще се водим от следните правила – да оправдаем доверието на гласоподавателите ни и да им подобрим живота ", разгласи той. 

Като едни от най-важни точки за Политическа партия той регистрира - сферата на подкрепяне на конкурентоспособността на българския бизнес, нито един налог да не бъде нараснал, както и бюджетният недостиг да е стеснен до 3%. " Ще настояваме на таван на цените на тока от 250 лева на мегаватчас. Ще работим и за таван на цената на газа “, посочи още Петков.

В сферата на обществената политика Политическа партия ще предложи нарастване на пенсиите с 20%, с цел да може приходите на възрастните хора да не престават да изпреварват инфлацията. Ще поддържат и минималната работна заплата да доближи 50% от междинната работна заплата – или 860 лева

„ В сферата на битката с корупцията още през днешния ден ще внесем още веднъж законопроекта за антикорупционната комисия с проверяващи функционалности. Ще работим, с цел да ускорим внасянето на законопроекта за следствие на основния прокурор от самостоятелен арбитър “, каза Кирил Петков.

В сферата на външната политика Политическа партия ще продължи работата за влизане на България в Шенген, както и стъпките за влизането ни в еврозоната от 2024 година
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР