Ще бъде трудно тази мярка за компенсации на горивата да

...
Ще бъде трудно тази мярка за компенсации на горивата да
Коментари Харесай

Най-рано от 1 март може да има компенсации за горивата

Ще бъде мъчно тази мярка за обезщетения на горивата да влезе в действие преди 1 март. Това стана ясно от изказване на министъра на стопанската система Никола Стоянов в Кърджали. Решението на депутатите компенсирането да става посредством ваучери усложнявало обстановката. Нужно било да се организира социална поръчка, при която да се дефинира кой ще ги печата и да ги популяризира. Затова се търсели разновидности по какъв начин това може да стане по-бързо, тъй като моментът да се подкрепят хората бил в този момент през зимата, а не през април или май.

“Този път пари има. Основната част от тях са от вноските на " Лукойл " като предплатен налог и от налог свръхпечалба ”, съобщи министър Стоянов. Въпросът бил механически -  да се изработят ограничения при съблюдаване на законодателството, с цел да могат те да стартират да работят.

По думите на министъра на стопанската система разискването на обезщетенията е почнало незабавно след прекъсването на помощта от 25 стотинки за литър гориво за физически лица. Разчетите показвали, че в случай че поддръжката е предопределена за хора с приходи до 1 000 лв., размерът й можело да бъде към 60 стотинки за литър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР