Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна

...
Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна
Коментари Харесай

Опасно горещо на изток, гръмотевични бури на запад

Ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните региони - сдържан от североизток, след обяд в Дунавската низина - от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 32° и 37°, малко по-ниски тук-там по високите западни полета, в София - към 28°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е от 22° до 26°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 16°.

В петък превалявания и гръмотевици, интензивни в следобедните часове, ще има на повече места в източната половина от страната и в планинските региони, в събота - на доста места в страната, като се изключи крайните западни елементи. По-голяма е вероятността за местни обилни количества в Централна Северна и в Източна България. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър. Температурите още малко ще се намалят и в събота ще са най-вече сред 25° и 30°.

В неделя и понеделник облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Вероятността за превалявания е дребна. В Източна България ще бъде към момента прохладно, само че в останалата част от страната вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са към 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР