Ще бъде облекчен редът за парична компенсация за родители, чиито

...
Ще бъде облекчен редът за парична компенсация за родители, чиито
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Ще бъде облекчен редът за парична компенсация на неприетите в детска градина деца

Ще бъде омекотен редът за парична отплата за родители, чиито деца не са признати общински детски градини. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Миналата година при предходния министър бяха отпуснати средства и беше изменен законът, с цел да може родители, чиито деца не са признати общински детски градини да получават парични обезщетения в избран размер. Тогава беше направена разпоредба, която обаче допускаше доста малко хора да се възползват от тази опция. В момента те са към 500 в София. Затова ние предложихме да бъде омекотен този ред, с цел да може повече хора да имат достъп до тази помощ. Това се случи през вчерашния ден. Очакваме през тази есен да може този кръг да се разшири “, сподели Йорданка Фандъкова.

„ Предложих и Общинският съвет одобри преди една година една тригодишна стратегия, която допуска интензивно строителство. Строителство, което се прави от районните кметове. Ние осигуряваме финансирането и това се случва непрестанно. В момента се строят 17 нови здания на детски градини. чакам до дни да завършат и да бъдат въведени в употреба детските градини в „ Овча купел “, „ Подуяне “, регион „ Студентски “, „ Връбница “. Само преди няколко дни беше въведена в употреба нова детска градина в един от гъсто застроените региони „ Кръстова вада “. В понеделник ще бъдат 158 нови места в този регион. Този развой го следим доста деликатно. Общинският съвет също управлява осъществяването на тази стратегия. Има някъде закъснение и там към този момент напъните са ориентирани към това да се извърши графика. Има случаи, в които изпреварващо се строи. Така че това е методът да осигурим места “, добави още кметът на София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР