Ще бъде извършен одит на всички спешни звена на болниците

...
Ще бъде извършен одит на всички спешни звена на болниците
Коментари Харесай

Здравният министър разпореди одит на всички спешни звена на болниците 

Ще бъде осъществен одит на всички незабавни звена на лечебните заведения в страната за спазването на въведените условия по стандарта за Спешна медицина. Това разгласи министърът на опазването на здравето Асена Сербезова, която излезе с публична позиция във връзка поисканата ѝ оставка от ръководителя на политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов поради случая с умрялата жена в Спешното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев” – Враца.

Разпореден е и обзор на настоящия стандарт, както и на спазването на разпоредбите за вътрешния ред и съответните протоколи за държание. Целта е да се откри дали е нужна систематична смяна, с цел да няма обстановки, при които пациенти, близки и ние като общество да се усещаме безпомощни, тъй като бюрократични процедури са станали преграда пред противошоковата зала, разяснява Сербезова.

Здравният министър прибавя, че шефът на врачанската болница я е уведомил, че служителката на регистратура, която е била дежурна, е освободена. Сербезова обаче счита, че това не е задоволително.

„ Необходимо е да се направи инспекция дали това държание не се дължи на организационни пропуски. По тази причина бяха назначени незабавни инспекции от страна на РЗИ-Враца и Изпълнителна организация „ Медицински надзор”. Целта е да се откри има ли организационни пропуски, включително направено ли е образование за нуждата от друго държание според от спешността на ситуациите”, сподели тя.

„ Недопустимо е бюрократични условия да лишават шанса за живот в обстановка, в която всяка секунда е скъпа. В системата на опазването на здравето би трябвало да се позволяват и задържат хора, които са освен скъпи със своите познания и опит експерти, само че на първо място са индивиди – с хуманно отношение към страдащите. И в това време с професионална мисъл и експедитивност да дадат най-хубавото от себе си, само че и да бъдат емпати, тъй като няма нищо по-ценно от човешкия живот”, показва Сербезова.

Тя разяснява и настояването на „ Възраждане” да подаде оставка. „ Морален акт не е да предавам доверието, което ми е гласувано. Морален акт е да опитам с всичките си сили и благоприятни условия да се оправя с тежкото завещание, което заварих… не да приказвам от трибуната и да употребявам човешки нещастия за политически цели, а да основа организация, с цел да подобря системата, в която са натрупвани дефицити в продължение на десетки години. Избирам да оказвам помощ до тогава, до момента в който е необходимо”, афишира министърът.


.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР