Ще бъдат поставени камери за контрол на скоростта на критични

...
Ще бъдат поставени камери за контрол на скоростта на критични
Коментари Харесай

София става Биг Брадър

Ще бъдат сложени камери за надзор на скоростта на сериозни места в града, заяви столичният кмет Васил Терзиев.

" Договорихме се " Пътна полиция " да сложи стационарни камери на сериозните места. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook, цитира Българска национална телевизия.

Кметът изброи местата съответно: Околовръстния път, бул. „ Сливница “, бул. „ Черни връх “, ул. „ Цар Борис III “ в частта към кв. „ Княжево “, бул. „ България “, бул. „ Цариградско шосе “ и други

Договорено е слагането на стационарни камери на сериозните места по тези трасета.

" Столичната община ще проектира и приготви слагането на камерите, а Столична дирекция на вътрешните работи ще обезпечи самите устройства.
Допълнително на територията на общината всеки ден към този момент работят сред 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, по този начин наречените триноги, които Столичната община подари на Министерство на вътрешните работи през последните години ", написа още Терзиев.

" С основен комисар Любомир Николов взехме решение да имаме постоянни срещи сред Столичната община и Столична дирекция на вътрешните работи, и да работим дружно за по-сигурна София ", написа още столичният кмет.

Васил Терзиев е изискал от полицията и предприемане на спомагателни ограничения за пътната сигурност към учебните заведения и детските градини в София. Заедно със зам.-кмета по превоза Илиян Павлов и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи е разисквано кои съгласно експертите от „ Пътна полиция “ са конфликтните места из града с най-чести нарушавания и пътни катастрофи.

Инцидентите с пешеходци могат да бъдат понижени с положително осветление на кръстовищата, уточни Терзиев и добави, че пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, в случай че преди тях се инсталират неравности, повдигнати кръстовища и спомагателна светлинна сигнализация.

Кметът обръща внимание на автомобилните гонки в града и е изискал систематичен надзор и съществени наказания за нарушителите. Неправилното паркиране би трябвало да се ограничи оптимално, тъй като постоянно това пречи, както на пешеходците, по този начин и на видимостта на водачите. Инспекторите от Центъра за градска подвижност към този момент постоянно наблюдават за такива случаи, написа още Васил Терзиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР