Ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина

...
Ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина
Коментари Харесай

Цацаров за смъртта на 3-годишното дете: Полагаме максимални усилия за разкриването на обективната истина

Ще бъдат положени оптимални старания за изясняване на обективната истина за гибелта на 3-годишното дете. Това даде обещание основният прокурор Сотир Цацаров във връзка случая с умрялото дете, което бе прехвърляно от болница в болница предходната седмица.

Случаят провокира необятен публичен отзив и стигна до премиера Бойко Борисов, а шефовете и на трите лечебни заведения, в които родителите на детето са търсили помощ – Педиатрията,  болница „ Лозенец ” и „ Пирогов ”, са отстранени от постовете си до привършване на следствието. 

Днес Сотир Цацаров изясни, че се правят интензивни дейности по следствието на случая. Той уточни, че е конфискувана цялата документи по случая и добави, че през днешния ден ще бъде разпитана и персоналната лекарка на умрялото дете.

" Документация и данни за извършени предни лекувания или лекувания преди визитата и медицински дейности преди посещаването на здравни заведения, през днешния ден ще бъде конфискувана и от персоналния доктор на детото, която също ще бъде разпитана ", изясни Цацарров.

Главният прокурор добави, че са били разпитани родителите, както и други лица.

" От родителите са предадени записи от телефонните им апарати, които ще допринесат за разкриването на обективната истина. Следват разпити на всички медицински експерти в трите здравни заведения, назначение на съдебно-медицинска експертиза ", сподели Цацаров.-->

" Нека от този случай не вършим резюме за всички хора, които упражняват лекарската специалност, тъй като те заслужават почитание. Но ще бъдат положени оптимални старания за изясняване на обективната истина ", заключи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР