Ще бъдат ли този път прескочени пропастите между различните играчи

...
Ще бъдат ли този път прескочени пропастите между различните играчи
Коментари Харесай

Вашият глас: Млада учителка очаква политиката да излезе от трудната възраст

Ще бъдат ли този път прескочени пропастите сред другите играчи в политиката? Дни преди началото на изборите още веднъж даваме думата на вас, феновете, в рубриката ни " Вашият глас ". Една млада учителка в столично учебно заведение е намерила метод да потушава спорове сред учениците, тъй че развиването на целия клас да не стопира. Приложимо ли е това и на равнище страна - питаме нея.

" Създаваме хартиено дребосъче с две ръчички и две крачета. На ръката написваме какво сме създали ние, с цел да се случи този спор, а на другата ръчичка записваме какво е направил другия ", споделя Микаела Цветкова, преподавател в 90-то СУ " Ген. Хосе де Сан Мартин ".

И двамата дружно намират път към естествения диалог. Открила е игра, посредством която всеки осъзнава своята неточност.

Българска национална телевизия: Това използвано ли е съгласно теб при политиците?

" Аз мисля, че е използвано и належащо. Конфликти има, само че в последна сметка задачата на всички тях и на всички нас като общество е да вървим в една вярна посока напред и да се развиваме. Трябва да се върнем към тази персонална отговорност, тъй като те имат такава като хора, които са отишли там с цел да показват нашите ползи ", споделя Микаела Цветкова.

Тя е избрала да работи на два пъти по-ниска заплата, в сравнение с квалификациите ѝ разрешават:

" Много постоянно един мой работен ден продължава повече от 10 часа. Влизаш в една стая, в която 30 чифта очи гледат теб и чакат ти да им дадеш нещо ".

Така, както над 6,5 милиона българи чакат 240 депутати да се схванат между тях.

" За страдание тези две години се оказаха доста турбулентни. На повърхността някак си излязоха проблеми, свързани с нашето обучение, което може би с години са били замитани по този начин под килима и не сме си давали сметка, че в действителност те ни стопират. Липсата на устойчиво държавно управление, на непрекъснато държавно управление, стопира опцията да си кажем кои са тези проблеми и да стартираме да действаме за тяхното разрешаване. Колкото повече време губим, толкоз повече изоставаме ", споделя още Микаела Цветкова.

След късия живот на последните държавни управления счита, че диалогът със 7-годишно дете може да приключи по-добре, от диалог с политик.

" Децата са доста по-отворени да споделят и преди всичко доста по-отворени да одобряват, че може би те не са прави. Докато едни огромни хора построяват доста по-високи стени към себе си. Много постоянно си мисля за тази обстановка и я съпоставям с моите младежи, на които преподавам. Нашата народна власт може би е в един тийнейджърски интервал, в който е обикновено да бушуват разнообразни настроения, които да водят до по-експресивни спорове ", добавя Микаела Цветкова.

И въпреки всичко тази неделя ще гласоподава с оптимизма, че скоро и политиката ще излезе от сложната възраст и скоро и определените ще намерят своя метод за естествен диалог.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР