Щатските борсови фючърси и азиатските борси падат днес, докато йената

...
Щатските борсови фючърси и азиатските борси падат днес, докато йената
Коментари Харесай

Ето какво се случва със световната икономика, след като Северна Корея пусна ракета над Япония

Щатските борсови фючърси и азиатските тържища падат през днешния ден, до момента в който йената скочи до четиримесечен връх по отношение на $, откакто Северна Корея изстреля ракета над Северна Япония, пораждайки опасения за нова ескалация на напрежението сред Вашингтон и Пхенян.

Мини фючърсите на S&P 500 поевтиняха с 0.85% след новината, преди да лимитират загубите си до 0.65%.

Японският показател Nikkei 225 се намали с 0.9% - до четиримесечно дъно, до момента в който южнокорейският Kospi изгуби 1.6%, повличайки надолу азиатско-тихоокеанския показател на MSCI, който изгуби 0.7%.

Рано през днешния ден Северна Корея изстреля балистична ракета, която прелетя над Япония и падна в Тихия океан на към 1 180 км от северния регион Хокайдо, което докара до внезапна ескалация на напрежението на Корейския полуостров.

Северна Корея е провела десетки проби с балистични ракети под ръководството на Ким Чен-ун, само че за първи път от 2009 година изстрелва ракета, която прелита над територията на Япония, отбелязва Reuters.

Йената нарастна с 0.8%, до 108.33 по отношение на $, което бе най-високото й равнище от април насам, макар близостта на Япония до Корея, и за последно се търгуваше на равнище от 108.79.

Считаният също за валута леговище швейцарски франк скочи до едномесечен връх от 0.9498 франка за $ и за последно се търгуваше на равнище от 0.9523 франка за $ - с растеж от 0.3%. Швейцарската валута се оскъпи с 0.4% по отношение на еврото, до 1.1396 франка за евро.

Еврото нарастна до 2.5-годишен връх от 1.1986 $ и за последно бе на равнище от 1.1970.

Златото също скочи с 0.9%, до 1 324 $ за тройунция, достигайки най-високото си равнище от 9 ноември насам.

Инвеститорите също по този начин потърсиха сигурност при щатските държавни скъпи бумаги, което смъкна лихвата по 10-годишните облигации до двумесечно дъно от 2.124%.

От друга страна, южнокорейският вон отстъпи с 0.8% по отношение на $, до 1 127.

Инвеститорите ще чакат по какъв начин президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще реагира на дейностите на Северна Корея, както и ще наблюдават дали ще успее да прокара данъчните си промени. Тази седмица се чака той да подеме акция, с която да убеди обществото, че те са нужни.

Вчера щатските показатели приключиха разнопопосочно, защото вложителите към момента се опитваха да оценят вредите от урагана Харви.

Цените на петрола възвърнаха част от изгубеното.

Фючърсите на щатския лек недопечен нефт нарастнаха с 23 цента, или 0.5%, до 46.80 $ за барел, откакто в миналата сесия поевтиняха до 46.15 $.

Цената на бензина в Съединени американски щати, която скочи със 7%, до двегодишен връх от 1.7799 $ за галон в понеделник, бе на равнище от 1.7317 $ в ранната търговия през днешния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР