Щастливите майки не очакват съвършенство.От никого. Включително и себе си.

...
Щастливите майки не очакват съвършенство.От никого. Включително и себе си.
Коментари Харесай

Какво правят щастливите майки?

Щастливите майки не чакат съвършенство.

От никого. Включително и себе си. Те нямат нереалистични упования за децата си или за тяхното развъждане и образование. Те не са от майките, които непрестанно задават въпроси на другите майки в парка, нито досаждат на близки и другари с нескончаемите си разкази по какъв начин са научили детето си да употребява гърнето, по кое време е почнало да пие от чашка или че в никакъв случай не биха му разрешили да опита шоколад или чипс.

Щастливи майки не се конкурират с никого, те просто се водят от детето си в неговото развиване, без да го съпоставят с връстниците му.

Щастливите майки имат щастливи деца

Щастливите майки излъчват обич и успокоение. Те одобряват всичко от всекидневието си на родители умерено и естествено и следват естествените закони на живота. Децата на щастливите майки израстват щастливи, тъй като имат голям брой избори в живота си и разнородни благоприятни условия за развиване и себеизява. Щастливите майки разрешават на децата си да бъдат мислещи хора. Те не вършат всичко, непременно поради децата, а ги оставят да бъдат такива, каквито те самите желаят и харесват да бъдат.

Щастливите майки не подлагат на критика

Те не подлагат на критика непрекъснато децата си и това, което вършат или мислят. Ще различите щастливата от гневната майка по метода, по който всяка една от тях се държи с децата си. Щастливите майки се смеят с глас когато децата им се качат от неправилната страна на катерушката в парка, а гневните се впускат в пояснения, че „ това не се прави по този начин! “
Щастливите майки знаят, че когато едно дете получава повече рецензии, в сравнение с похвали и поощрения, то се трансформира в „ отказващо “ се дете, което постепенно, само че несъмнено стартира да не желае да се усъвършенства и учи.

Щастливите майки са почтени

Децата на щастливите майки знаят, че когато мама споделя нещо, то е истина и е значимо. Те постоянно съблюдават обещанията си, само че желаят от децата си да вършат същото.

Гневните майки не постоянно са поредни, а това нарушава доверието сред тях и децата им. Ако един път загубим доверието на децата си, извънредно мъчно ще си го върнем назад. Много е мъчно да се отстояват правила и да се извършват обещания, по тази причина е по този начин елементарно да загубим доверието на децата. Вероятно триумфът на щастливите майки се заключава в това, че те просто по-рядко дават обещание.

Щастливите майки слушат и чуват

Всяка майка знае от каква значимост е да изслушва търпеливо децата си, само че толкоз рядко времето й е задоволително за всички отговорности, с които е цялостно всекидневието й. Щастливите майки постоянно слушат деликатно, въпреки да са наясно, че не е нужно да имат постоянно подготвен отговор.

Щастливите майки играят

Когато са на открито с децата си, щастливите майки избират да играят с децата си – в пясъчника, на извънземни, на чудовища и принцеси, а не забиват нос в смарт телефона си, с цел да си пишат с приятелки в недоволство от времето и шума на детската площадка.

Щастливите майки учат

Децата не стопират да задават въпроси, само че постоянно родителите нямат отговори за всички и постоянно може да се чуем по какъв начин споделяме „ това е малоумен въпрос “, а истината е, че просто не знаем отговора. Щастливите майки обаче не се измъкват с подготвени отговори или заучени изречения, те учат, четат и търсят информация, с цел да отговорят на децата си по допустимо най-изчерпателен и верен метод. Щастливите майки не се опасяват да си признаят, че не знаят, само че и не оставят нещата незавършени, те постоянно сядат дружно с децата и намират отговорите. Гневните майки гледат да се измъкнат от въпросите, чиито отговори не знаят, шъткат многозначително, само че и не вършат нищо, с цел да ги научат.

Щастливите майки избират да бъдат щастливи

Всяка майка избира сама дали да бъде щастлива или гневна. Едно е несъмнено, че нито едните, нито другите са съвършени. Важно е да имаме сили да си признаем грешките и слабостите и в случай че си признаем, че сме гневни, това сигурно е първата стъпка по пътя да се превърнем в щастливи майки.

Защото щастливите майки избират да бъдат щастливи, а това нормално прави и децата им щастливи.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР